02 ianuarie 2008

24 ianuarie, prima confruntare importanta din 2008

Suntem in an electoral, asa ca asteptati-va ca toate sarbatorile (Ziua Unirii, Paste, 1 Mai, Hramul din 14 octombrie, Ziua Nationala) sa fie puternic politizate.

Ce se anunta deocamdata pentru 24 ianuarie:

PD-L (greu tare cu linioara «-» asta) iese de Ziua Unirii cu fasole si ciolan. Actiunea e populista si da bine la un anume segment, important ca pondere! E de asteptat ca si Basescu sa vina la Iasi (asa a facut in fiecare an). Practic, portocaliii incearca sa ocupe mediatic ziua de 24!

PSD e linistit deocamdata, dar e greu de crezut ca Nichita va accepta sa piarda puncte. Va fi greu pentru PSD daca vine Basescu, dar nu cred ca pesedistii vor sta cu mainile in san.

PNL emite la randu-i mari pretentii in targ. In urma cu cativa ani, liberalii au tinut Delegatia Permanenta pe 24 ianuarie chiar la Iasi, boicotata insa de vremea nefavorabila. Filiala n-a anuntat nimic deocamdata, creand ceva nervozitate printre oamenii de vaza din organizatie, nemultumiti ca actiunile liberale nu mai au consistenta de altadata.

In orice caz, 24 ianuarie poate fi prilejul primei intalniri fata in fata intre Basescu, Tariceanu si Geoana. La Iasi se va da practic startul pentru localele din mai-iunie 2008.

Niciun comentariu: