29 aprilie 2008

Ciudatenii de Pasti

- O fetita de cativa anisori dintr-un sat iesean moare chiar de Pasti, iar familia alearga disperata la primaria din localitate pentru actul de deces necesar inmormantarii. La primarie surpriza. „Reveniti dupa 5 mai, pentru ca functionarii sunt liberi”, zice hatru portarul institutiei. Unchiul fetitei face rost de numarul de telefon al unui sef din CJ, iar intr-un tarziu problema se rezolva. Nu muriti de Pasti (sau in oricare alta sarbatoare), ca Romania se inchide in propria prostie.

- Intr-un alt sat, niste baieti destepti foc au furat sacii asezati chiar in digul care apara localitatea de inundatii. Politia e pe urmele faptasilor, dar e greu de crezut ca ii va mai prinde.

- Intr-un bloc din Iasi, un barbat incaseaza o bataie zdravana dintr-un motiv stupid: omul a vrut sa dea drumul la caldura. In schimb, vecinii n-au vrut in ruptul capului sa plateasca si in luna mai facturi uriase la intretinere, iar de aici si pana la pumni si picioare n-a mai fost decat un pas. Omul si-a scos certificat medical si e decis sa-si dea vecinii in judecata. Intr-un oras european, o astfel de intamplare e de domeniul SF.

- La Urgente, medicii spun ca au avut o garda infernala. Oameni beti, burti umflate sau batai crunte, sunt doar cateva dintre cauze.

N-am inventat nimic din cele relatate mai sus (toate astea se vor regasi si in presa locala de maine). Sarbatorile ne arata insa Romania reala, in care nepasarea autoritatilor, prostia, lacomia si saracia ies la suprafata.

Niciun comentariu: