26 aprilie 2008

PDL, tinta nr. 1 a PNL Iasi in viitoarea campanie

Vineri seara in emisiunea «Linia intai» de la Tele M, Relu Fenechiu a dat de inteles cam care va fi strategia PNL Iasi pentru locale. Dupa ce l-a criticat pe Dan Carlan (candidatul PDL la CJ), dar fara sa faca vreo referire transanta la adresa lui Constantin Simirad (candidatul PSD la acelasi CJ), l-am intrebat pe Fenechiu care e principalul adversar al liberalilor in cursa pentru primarie, Nichita sau Oprea?
Liberalul a raspuns, parca impins de la spate, ca Nichita e dusmanul, dar s-a lansat imediat intr-un atac dur impotriva lui Dumitru Oprea, presarand cuvinte grele la adresa pedelistului.

Cam asta va fi si strategia PNL. PDL va fi tinta principala din 2 motive: PNL se bate cu PDL pentru electoratul de dreapta. Pe de alta parte, o eventuala victorie a lui Nichita la primarie sau a lui Simirad la CJ ar da posibilitatea liberalilor sa obtina ceva avantaje dupa turul intai (viceprimar, vice la CJ etc). Tinta PNL e sa-l blocheze pe Oprea, si nu sa impiedice victoria lui Nichita. O asemenea strategie ar putea insa costa scump PNL-ul la alegerile generale. Iar daca acum Fenechiu sta pe margine (e singurul sef de filiala care nu candideaza), in toamna strategia asta l-ar putea costa scump chiar pe cel cel care acum urzeste complotul verii.

3 comentarii:

onciu spunea...

Dupa ce PNL-ul i-a dat afara pe cei de la PD de la guvernare,vine acum Fenechiu si face pe moralistul.Se va vedea la alegerile locale cine sant domnii de la PNL:niste tradatori.Stau si ma intreb de ce n-a vrut Fenechiu sa se inscrie pe liste la alegerile locale.Vrea sa-si conserve imaginea de mare lider pe care a capatat-o in ultima perioada prin iesirile tot mai dese in fata televizoarelor.El stie sigur ca nu ar avea nici o sansa sa fie ales presedinte al CJ Iasi si de aceea nu s-a inscris intr-o asemenea cursa.

DANGA Marius spunea...

Foarte buna emisiunea voastra de aseara. Si tu si Catalin va puteti lasa oricand de scris ... aveti loc pe sticla.

Cat priveste declaratia dlui Fenechiu vreau sa fac doua precizari:

1. PSD si Nichita sunt adversarii nostri nr.1. Sunt surprins ca nu ati retinut delacaria dlui Fenechiu care a spus ca "Nichita nu trebuie sa mai fie primar"

2. Atacul la Dan Carlan a fost venit in contextul actiunii domniei sale de a contesta listele unor partide pentru ca nu respecta o recomandare a legii ... aceea cu femeile. Carlan este un chichitzar notoriu, si un procesoman innascut ... cam asta e stilul sau de a face politica. Invoci Saptamana Mare pentru a nu raspunde la un atac concret dar pe la spate ataci si tu.

Faptul ca Dan Carlan se afla acum in catarea tirului nostru nu inseamna ca Nichita a incetat sa mai fie principalul nostru adversar.

bettips spunea...

Incepe taraboiul... nu era normal?! Numai ca s-a gasit si cine sa faca gargara...:))))))