01 aprilie 2008

Intorsatura in cazul Flaiser: Omul vrea sa candideze

Varianta ca Flaiser sa candideze din partea PNL e cat se poate de reala. Lucian Flaiser inca oscileaza, dar liberalii il inghesuie tot mai tare, zic surse bine informate.
Cert este ca „grupul” dizident din PSD Iasi vrea sa faca o fisura, astfel incat sa-l lase in ofsaid pe Simirad, candidatul aripii Nichita. Chiar daca oamenii lui Solcanu isi inchipuie probabil ca Flaiser nu va castiga batalia, scopul e acela de a-l bloca pe Simirad. Sau altfel spus, sa-l blocheze pe Gigi Nichita, seful PSD, care dupa alegeri ar deveni si mai vulnerabil.
Pe de alta parte, varianta candidaturii lui Flaiser ca independent a fost pe moment abandonata, pentru ca e greu sa te bati fara un partid in spate. De aceea, ramane ori PNL, ori un alt partid, desi nu prea vad care. „Cert e ca va candida”, spune unul dintre apropiatii sai. Totul va depinde de Solcanu, cel care va avea ultimul cuvant. Ma intreb daca o miscare de genul asta va aparea si la primarie, cu un candidat trimis sa „fure” ceva voturi de la Nichita.
La centru, PSD va decide pe 7 aprilie candidatul la CJ (99% e Simirad), iar imediat dupa acest anunt lucrurile vor deveni mult mai clare. Pentru ca Flaiser va trebui sa zica incotro o apuca.

UPDATE, ora 00.47: Sambata are loc lansarea PNL pentru primarie si CJ, la Sala Sporturilor fiind asteptati liderii de la centru, inclusiv Tariceanu. De la Stefan Sufai aflu ca Fenechiu n-a participat la sedinta de partid. Interesant! Ma intreb daca nu cumva Flaiser se va decide mai repede. Sau s-o fi decis deja?

4 comentarii:

VisUrat spunea...

Salut
Sambata seara, la ora 17, organizez un nou blogmeet. va veni si Adomnitei.
Vii? :)
Mai multe detalii gasesti la mine pe blog.

florin ghetau spunea...

Am aflat de intalnire, dar va fi o zi plina sambata (lansarea candidatului PNL), asa ca sincer nu stiu la ora asta.
Ma bucur insa ca ai uitat de controversa iscata data trecuta. A fost aiurea si zau ca nu avea sens. Merci, oricum de invitatie!

VisUrat spunea...

dupa lansarea candidaturii Adomnitei vine direct la blogmeet. poate ajungi
:)
referitor la controversa aia, ti`am zis din start ce m`a deranjat si tind sa cred ca am lamurit problema :)

florin ghetau spunea...

da. am lamurit-o. sper totusi sa ajung dar nu promit nimic