15 aprilie 2008

Miza uriasa la Antibiotice

Pana la schimbarea garzii la guvern mai sunt cateva luni. E posibil ca dupa alegeri, PNL sa ramana in Palatul Victoria, alaturi de PSD, cum la fel de posibil e ca liberalii sa piarda bucatele guvernarii.
De ce totusi, PNL forteaza acum privatizarea Antibiotice, prin tot felul de formule, care incep sa bata la ochi? E o polita platita directorului Ioan Nani care n-a vrut sa candideze la primarie din partea PNL? Exista alte interese, inclusiv imobiliare, in aceasta afacere?

Azi, comisia de ancheta din cadrul Camerei Deputatilor a discutat raportul preliminar in cazul Antibiotice. Dar concluziile sunt clare: fabrica e condusa ok, profitul a crescut, iar Antibiotice poate ramane la stat. Mai mult, membrii comisiei zic faptul ca n-ar fi rau ca societatea sa revina in curtea Ministerului Sanatatii, avand in vedere profilul unitatii.
Daca AVAS (PNL) va forta nota, va iesi cu scantei. Deja se aude ca directorul Nani va fi matrasit, pentru ca a facut ceva comentarii nu tocmai favorabile AVAS-ului. In mod cert vom mai auzi despre situatia de la Antibiotice, pentru ca lucrurile se misca rapid, potrivit planului unora. Doar vin alegerile si nu mai e timp pentru a analiza varianta cea mai buna!
Daca aveti ceva de spus pe tema asta sunt gata sa va ascult!

4 comentarii:

Radu GEORGE spunea...

Eu n-aş miza pe varianta răzbunării liberalilor pe Nani. Şi nici pe tunul imobiliar (nu cred că se vinde cu mai mult de 50 EUR/mp în zonă), decât doar dacă s-a descoperit vreun zăcământ de petrol/gaze naturale (:D). Însă nici nu văd care ar fi scopul lui mr. Bijboacă şi al celor din umbră.

Radu GEORGE spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
bettips spunea...

Intotdeauna au existat interese la Antibiotice. Din pacate, nu doar la Antibiotice... Si la Terom, si la Tepro, si la Nicolina, si la Fortus... Cam la toti "colosii" industriali din Iasi (si nu numai!) au fost, sunt si vor fi interese, pentru ca e loc de "comisioane", de "parandaraturi"! Antibiotice nu cred ca va fi cumparata vreodata DOAR pentru terenuri, desi o parte dintre ele s-ar putea sa fie vandute dupa tranzactie... Insa cred ca Antibiotice va fi luata in primul rand pentru brand, productie, profit. Si, trust me, Antibiotice VA FI VANDUTA... Daca nu anu' asta, cat de curand. In ce-l priveste pe Nani, nu e usa de biserica, pt ca, daca era, nu avea nimeni cum sa-l salte de acolo. Problema e cine va veni in locul lui si cat de... "docila" va fi persoana respectiva...

bettips spunea...

Ganditi-va ca Terom era una dintre putinele unitati din Romanika ce producea fibre pentru autostrazi, pentru imbinarea asfaltica. Nu era nevoie de asa ceva in Romania?! :)) Numai ca... "pretenu' ciocanar shtie de ce"! In orice caz, in Iasi nu vor fi niciodata atentate, asta e clar! Macar atat ne-am asigurat si noi, la cati patroni sirieni si de alte nationalitati cu religie predominant musulmana am avut... E imposibil!:) Sunt cel putin 4 cazuri in Iasi! Intr-un fel, e bine, la unele afaceri a fost indicata vanzarea si mai ales vanzarea catre persoanele respective, pentru ca, printre ele, se afla un om cu foarte multi bani, care chiar vrea sa faca niste investitii aici, drept dovada ca are vreo trei afaceri in judet, plus una la Londra!!! Deci nu e un neica-nimeni care spala banii pentru Osama! Isi vede de treaba lui si se vede ca VREA sa faca treaba! Insa, in ce-i priveste pe ceilalti,...