22 aprilie 2008

Nani si Butuca erau in carti la PSD pentru CJ. Dar n-au acceptat

Va eram dator cu „bombitele” pe care PSD se pregatea sa le lanseze in cadrul Colectiei „Locale 2008”. Doar ca din bombite au ramas simple avioane de hartie, pe care tinerii din partid le vor lansa prin sediu, de la un cap(at) la altul al holului. Oricum, in forma actuala, lista PSD de la CJ nu seamana nici cu un Boeing 777 (avion bimotor subsonic lung-curier de mare capacitate), ba nici macar cu un Boeing 717 (avion de pasageri scurt-curier de mica capacitate).

Ioan Nani, de acum fostul director de la Antibiotice si Adrian Butuca, patronul de la Moldomobila au fost intens curtati de PSD Iasi. Ba chiar se parea ca vor figura pe listele partidului la CJ, in ciuda unei raceli care se instalase (intre partid si cei doi) dupa alegerile din 2004.
Aseara, un membru de vaza a PSD dadea ca sigura prezenta celor doi pe listele de la Consiliul Judetean. Probabil ca de asta a si intarziat atat de mult confectionarea listelor.

Totul a fost lasat pentru ultima clipa, in speranta unui raspuns favorabil. Probabil si a altor raspunuri, pentru ca PSD a mai curtat ceva oameni de vaza din targ.
Doar ca raspunsul celor doi n-a mai venit. Iar PSD a ramas la CJ cu o lista „schioapa”, care oricum nu conteaza in judet. Pentru ca Nani sau Butuca n-ar ridica lista PSD la Coarnele Caprei. Dar in municipiu, aceeasi lista „subtire” ar putea sa conteze.

Partea si mai frumoasa e ca Butuca nici macar nu este membru PSD. Omul de afaceri iesean a venit la PSD prin fuziunea cu PSDR-ul lui Atanasiu (era inainte de 2004), insa un coleg important (fost pesedist, proaspat pedelist) a pierdut adeziunile noilor veniti. Butuca n-a mai devenit membru PSD, dar se pare ca nici nu i-a parut rau, dupa ce PSD+PC n-a mai ajuns la guvernare.

Niciun comentariu: