16 aprilie 2008

SONDAJ: Cine va castiga sefia Consilului Judetean?

Ne apropiem cu pasi repezi de campania electorala propriu-zisa, desi neoficial partidele au intrat de mult in campanie. O cursa interesanta se anunta nu doar la primarie, ci si la CJ, unde si miza e mai mare ca in alti ani. Se voteaza uninominal, iar partidul care triumfa la Consiliului Judetean are mari sanse sa castige si primaria Iasului in turul doi. Iar dupa alegeri, cel care va fi seful CJ va controla judetul, politic vorbind.
Cu cine veti vota la CJ: Constantin Simirad (PSD), Dan Carlan (PDL), Traian Dobre (PNL), Daniel Matasaru (PC), Costel Crisan (PIN), Ovidiu Brichisala (PNG), Ionel Pintilie (PRM)? Sau cu alt candidat?

Cat priveste sondajul pentru primaria Iasului, s-au adunat in total 602 de voturi (e un record pentru acest blog, multam inca o data). Oprea a luat peste jumatate din voturi, iar Nichita si Adomnitei au mers umar la umar in batalia pentru locul doi. E clar ca PSD e dezavantajat in sondajele on-line (ganditi-va la structura electoratului social-democrat!), dar nu e vina noastra ca simpatizantii social-democrati nu sunt atat de ageri si pe calculator.

7 comentarii:

bettips spunea...

Un finalist ar fi Simirad... Sunt inca tare peste care unii ieseni nu pot trece, asta e limita... Va mai fi un finalist cu siguranta, dar nu stiu care dintre cei enumerati...

Radu GEORGE spunea...

@bettips
Despre ce vorbim aici, ca zau, nu te inteleg? Cati finalisti ai vrea tu sa fie la votul uninominal pentru sefia CJ? (care, apropo, este intr-un singur tur.) Daca tot iti place sa pariezi, fa un pronostic: Carlan, Dobre sau Simirad (i-am trecut in ordine alfabetica, nu in ordinea preferintelor).

florin ghetau spunea...

da. finala e primul tur. asa ca poti lua CJ-ul si cu 20%. Logic ar fi fost sa existe si aici o finala.

Succession Spoilers spunea...

Ar fi fost, dar a plouat in ziua aia, sau ne-a fost lene, sau asa stim noi sa protestam - stam acasa si nu votam. Doar nu o sa facem - Doamne fereste - ceva. Nici macar de dragul protestului.

bettips spunea...

1. cand spun "finalist", ma refer strict la sondaju de aici, de pe blogul lui florin, nu ma refer la alegerea propriu-zisa!
2. simirad, din punctul meu de vedere, are cele mai mari sanse, dar va trebui sa lupte cu cineva pentru postul ala, si nu va fi usor!

bettips spunea...

radu, eu nu ma dau "analist politic", in ce priveste domeniul asta, sunt un chibitz! dar uita-te la blogul asta, pt ca florin zice despre 99% politica si 1% fotbal! asa ca imi dau cu parerea, dar o fac prin prisma unui parior. daca ar fi sa mizez la cj, as miza pe simirad, dar cu oarecare retineri. de ce?! pentru ca nu-i va fi tocmai usor, asa cum ziceam. o sa aiba de luptat cu un "finalist", ca sa zic asa... din pacate sau din fericire, nu va fi Dobre, asa cum a votat lumea pe acest blog... nu prea are fatza de cj dobre, sa fim seriosi! eu i-as de o cota de 5,53 lui dobre!:)) iar lui simirad, de 1,89!

onciu spunea...

Cred ca domnul Carlan,intrucat este mai tanar decat Simirad iar Fenechiu nu prea are asa multe voturi,nici in Iasi si nici in judet.