12 aprilie 2008

Urmeaza si alte miscari politice importante. Mai ales la PSD Iasi

Multi se intreaba ce se va intampla in urmatoarele 50 de zile ramase pana la alegeri. Venirea grupului Flaiser in PD-L nu cred ca va ramane ultima mutare pana la momentul urnelor. Cu siguranta, daca vor exista, acestea nu vor mai fi atat de spectaculoase, dar pot avea avea implicatii serioase in configuratia votului din 1 iunie. Toate indiciile arata ca e doar inceputul si ca Nichita s-ar putea trezi cu alte cateva plecari (unele chiar importante!) din filiala.

La PD-L , in aceste zile e o tacere vizavi de acest subiect. Dar si un disconfort printre vechii pedisti, care sperau ca osciorul puterii sa nu-l imparta cu nimeni. Sau sa nu ajunga sa-l imparta vreodata cu fosti pesedisti.
Daca intrebi ce va urma, toti sefii pedelisti ridica din umeri.

Totusi, prin CJ se aude ca numarul primarilor PSD care ar putea veni cu Flaiser in PD-L e mult mai mare decat cifra de 10, anuntata duminica trecuta chiar de seful CJ.Strategia PD-L e simpla: inconjurarea lui Nichita. Deocamdata, batalia se da pentru CJ. Cred ca vor urma lovituri in alte cateva puncte „fierbinti” din judet, dar si in apropierea lui Nichita (CL, posibil primarie).
Cu siguranta, e inceputul de campanie cel mai nefericit pentru filiala ieseana a PSD. Pentru ca organizatia nu are de luptat doar cu adversarii traditionali (PDL, PNL), ci cu oameni din propriul partid. Dezamgatai din diverse motive. Iar cand esti tradat de proprii camarazi, razboiul a aproape pierdut.

Un rol esential in tot acest joc il are fara indoiala senatorul PSD Ion Solcanu, care acum e undeva in Africa de Sud, dar cunoaste in amanunt ceea ce se intampla la Iasi. Despre relatia Nichita-Solcanu vom mai vorbi, pentru ca in contextul de fata, e extrem de importanta.

Un comentariu:

Paul spunea...

E posibil oare un blat PDL-PSD? PDL ia Iasul, PSD pastreaza Constanta?
Este adevarat ca Adomnitei isi va anunta retragerea saptamana viitoare? Isi va da demisia si din PNL?
Baselu se va face rosu de manie daca profesorul si senatorul nu vor castiga Iasul.
Aud ca pentru campania lui Mos Craciun se vor pompa vreo 10 milioane de coco...
Ce se intampla pe scena politica ieseana lately nu prea pare spontan, este cam artificial...
De cand cu Ivan la PE, am inceput sa banuiesc ca Gigi nu este dictator la el in filiala si ca soriceii cu cioc ii rod scaunelul.
Observ cu tristete ca desi PDL nu sufera de lipsa unor oameni competenti, au loc tot felul de grefe nefericite. Mi se pare ca portocaliii sunt deja frumusei...Ce nevoie au de o flasneta invechita? Poate sunt nesiguri. Poate sunt divizati. Poate nu fac o echipa. Poate sunt fricosi. Poate sunt lacomi. Poate nu vor sa promoveze tinerii.
Poate ii critic prea mult...