14 aprilie 2008

Primul hop la PD-L Iasi: listele la locale

La ceas de seara, una dintre taberele din filiala PD-L Iasi a pus-o de-o sedinta. Asta s-a intamplat duminica seara, cand la intrunirea cu pricina s-a discutat transant cam cum sta treaba prin partid. Sau mai exact spus, au schitat propria lista cu oameni care trebuie numaidecat prinsi pe locuri eligibile. Nu stim daca respectivii s-au dus mai departe sa-si spuna pasul, dar exista semnale ca daca nu vor fi ascultati, vor vorbi. Cu glas tare si apasat.
Majoritatea sunt dintre vechii combatanti PD, care nu vad cu ochi buni ultimele sosiri in organizatie. Oamenii spun ca au tras ca robii, au cheltuit parale multe, iar acum sa vina altii sa ia caimacul e prea de tot.
Din acest motiv, listele se vor face greu, cu negocieri nocturne si pumni in masa, mai ales ca unii ameninta ca ies la interval cu strigate disperate ca asa nu mai merge. Plus ca timpul pentru stabilirea listelor e scurt, urmatoarea saptamana fiind se pare decisiva.

La PD-L viata e tot mai dura. Mai intai au venit peledistii lui Oprea, care in mod sigur vor revendica ceva locuri eligibile in special pe listele de consilieri locali. Mai nou, de filiala s-a lipit echipa Flaiser, care cu siguranta vrea si ea macar 4-5 jucatori proprii.
Daca PD-L ia sa zicem 30% la locale, are asigurate vreo 10 mandate in CL si alte 12-13 la CJ. In total, 22 de scaune care la ora asta par sigure. La prima vedere, ar ajunge posturi pentru toata lumea, mai ales ca vin si parlamentarele, unde mai sunt disponibile vreo cateva fotolii de senatori si deputati. Numai ca unii nu accepta locul 7 sau 8, dupa ce au trudit din greu cauzei partidului atatia ani.

E prima proba de foc pentru liderul PD-L Dan Carlan. Daca trece fara scantei de chestiunea listelor, PD-L Iasi are mari sanse sa triumfe in alegerile locale. Daca insa se vor auzi zgomote asurzitoare, vorbe scoase pe la colturi (cum se intampla in prezent), atunci cauza e pierduta. Oamenii de acolo isi aleg acum drumul. Care va duce spre victorie sau in fundatura pierzaniei.

5 comentarii:

bettips spunea...

In principiu, ai dreptate la analiza facuta, dar... nu e totul... PDL Iasi inca poate surprinde...

Anonim spunea...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

Radu GEORGE spunea...

Dan Cârlan are un examen uşor faţă de buba cu care s-au pricopsit PD-L-iştii băcăuani. Intră pe http://www.partiduldemocratliberal.ro, http://cuplutapebistrita.blogspot.com/2008/04/o-glum-proast-sau-ce.html si http://www.contrasens.com/2008/04/14/botomei-candidat-prin-osim.html ca să vezi până unde poate duce paranoia unui candidat independent.

Daniel Matasaru spunea...

Si eu cand am scris de taberele din PD-L, au fost colegi care m-au contrazis... iaca asa imi dai si tu dreptate!

florin ghetau spunea...

tabere exista asta e clar. tu ai vorbit de vreo cinci. Inca e rezonabil. La 30% ar fi 6 procente de fiecare tabara.
E drept ca in PC Iasi lucrurile sunt calme, dar nu uita ca singura tabara de acolo are 2%.
Si ca sa fiu rau pana la capat, astept cu interes ce se va intampla marti fix la ora 12.00 pe Antena 3. Intuiesc ce va fi, dar vorbim dupa...