16 aprilie 2008

Solutia imorala se intoarce. La origini!

Faptul ca PC se intoarce la vechea iubire (PSD) nu e o surpriza. Ba dimpotriva! Conservatorii jucau oricum de mult „septicul” stangii, desi se proclama o formatiune social-liberala. Indiferent de orientare, PC a ajuns un partid in care bosul de trefla (as nu-i pot spune!) a scos din urna europeana un simplu doiar (mai precis 2,9% dar la septic se rotunjeste in minus).

Surpriza e ca intelegerea nu s-a facut mai repede, greseala fiind doar momentul prost ales pentru a scapa in public anuntul cu pricina. Sa spui inaintea localelor ca aceasta varianta e mai mult decat probabila, seamana a ciudatenie chiar mai mare decat conturile lui Felix.

Mariajul, desi doar anuntat, ii infurie la culme pe unii pesedisti, care nu vad cu ochi buni intoarcerea antenelor catre sediul din Kiseleff al PSD. Mai ales dupa un bruiaj (scurt ce-i drept!), in care pe ecran s-au vazut doar „purici” portocalii.
Aici e cheia struto-camilei (vorba lui Paunescu, cine-i strutul si cine camila?), pentru ca mega-trustul va fi pus la picioarele lui Geoana. Sau la picioarele celui care va conduce PSD dupa locale.
Pentru PC, chestia nu ajuta, dar nici nu strica. Nu ajuta, pentru ca va fi uninominal, iar conservatorii nu se mai pot ascunde pe liste. Nu strica, pentru ca singuri oricum nu intrau in Parlament.
Dar pentru PSD, miscarea poate fi sinucigasa, pentru ca ofera adversarilor o tema in plus de atac.

La Iasi, constituirea aliantei PSD-pc va merge unsa din start, iar ca sa fim drepti pana la capat ea functioneaza la parametri optimi inca din 2004, cand la Sala Fresca de la Hotelul Moldova s-a semnat hartia concubinajului. Pentru conservatorii ieseni, proclamarea aliantei cu PSD e cel mai frumos hit al primaverii. «Plec in lume sa ma-nsor/ Nu mai sunt conservator, Candidez pe lista ta/PSD, nu ma uita». Adi, zis si Copilul Minune al PSD ar scoate maneaua sezonului din versurile astea! Sau poate ca mai asteapta, pentru ca PSD inca e capabil de surprize!

Niciun comentariu: