04 aprilie 2008

Flaiser la PDL, varianta sinucigasa

Eu unul nu mai pricep nimic din ceea ce se petrece in ultimele zile pe scena politica ieseana. Mai intai, Flaiser a fost fugarit de PSD, apoi s-a aflat in carti la PNL pentru a candida la CJ. A picat si aceasta varianta, PNL hotarand deja ca merge pe mana lui Traian Dobre.
Mai nou, aud ca Flaiser ar fi in discutii cu PD-L pentru a candida tot la sefia CJ (varianta asta am amintit-o si ieri pe blog). Balamuc total. Nu stiu daca s-a batut deja palma, insa combinatia Flaiser-PDL e mai mult decat stranie. Eu unul nu inteleg calculele PD-L pentru a apela la actualul sef al CJ.
In cazul asta, Simirad e tot mai aproape de sefia CJ, iar Oprea are sanse tot mai mici sa castige primaria Iasului. Pentru ca electoratul PD-L din municipiu in mod cert nu il agreeaza pe Flaiser. Un om care pana de curand a fost in PSD nu poate fi votat intr-un timp atat de scurt de un simpatizant PD-L. Tandemul Oprea-Flaiser ar putea lasa PD-L atat fara primarie, cat si fara CJ. Iar daca se intampla asta, zilele lui Carlan (dupa locale, evident!) la sefia PD-L Iasi vor putea fi numarate.
Mai e o chestie: cum e sa lansezi intr-un cadru festiv un candidat la CJ (la Carlan ma refer, ba chiar e liderul filialei), apoi sa scoti alt candidat, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?

6 comentarii:

Dragos-Bogdan Dorojan spunea...

Dar ce zici de tandemul Carlan-Flaiser? (istoria se poate repeta Basescu-Stolojan)In tara asta unde "tertium non datum" nu este valabil...ai luat in calcul si tandemul mai sus amintit?
Si daca asta se va intampla... ce zici daca Adomnitei va fi retras si va aparea un nume sonor in locul domniei sale?
Pana si eu sunt in tratative cu un partid...nici prea mare, nici prea mic...

florin ghetau spunea...

Carlan-Flaiser, la fel de ciudat suna. Dar nimic nu m-ar mai mira...

Dragos-Bogdan Dorojan spunea...

Daca PD-L ar merge cu Flaiser la CJ singura sansa pentru a spera la Primarie este Dan Carlan. Si daca se intampla asta..daca, PNL cu siguranta va scoate asul din maneca.

Daniel Matasaru spunea...

Varianta cu Flaiser e peste toate aducatoare de voturi pentru PD-L in judet, pentru ca Flaiser ar face prapad intre primarii PSD.
Totusi nu cred pana nu vad ca Flaiser ar face un asemenea gest. Ar fi o eroare majora! Iar mie imi convine de minune!

florin ghetau spunea...

asta cu primarii psd adusi la pd-l e intr-adevar o expliactie. cred ca minim 10 primari vor sari cu flaiser in barca pdl.
mai e ceva: e raspunsul dur al lui solcanu la adresa lui nichita: o sa ti-o fac cu mana mea.
dar inca o data nu stiu cat de profitabila e aceasta varianta pentru oprea la primarie. ma tem ca nu.

daniel, cat despre tine, nu cred ca te avantajeaza in nici un fel. cum la fel nici nu te dezavantajeaza.

Politrucul spunea...

Mai ciudata decat Flaiser - PNL ? Eu unul nu cred.
Va dati seama cati oameni de valoare are PD-L daca imediat ce PSD tranteste usa in fata unui membru, demo-liberalii il iau in brate?
In orice caz, PD-L are mai multe sanse cu Flaiser decat cu Carlan. Lucrul asta imi este clar.
Sunt de acord cu tine insa cand spui ca tandemul Flaiser - Oprea, nu-i va aduce prea multe beneficii celui din urma...