09 aprilie 2008

Scenariu: Carlan, fortat sa renunte la CJ. De ce? C-asa-i in politica!

In politica totul e posibil. O dovedeste nebunia cu desemnarea candidatului pe Bucuresti, dar si meciul de la Iasi, din PD-L, unde se urzesc scenarii, mai nou comploturi si se iau decizii care par de neinteles.
La cinci zile de la aflarea vestii ca Flaiser ar putea fi candidatul CJ din partea PD-L, multi continua sa nu priceapa mutarea. In PD-L, exista oameni care susotesc intens pe la colturi. Nici ei nu inteleg politica asta noua, in care nimic nu mai are vreo logica.

La randu-i stau si ma intreb ce s-a intamplat in tabara portocaliilor ieseni in chestiunea CJ. Pentru ca in mod sigur ceva s-a intamplat. Punand cap la cap toate informatiile, inclin sa cred ca Dan Carlan nu a renuntat de bunavoie la candidatura, ci n-a avut ce face.
Scenariul cel mai plauzibil e acela ca totul s-a pus la cale undeva sus de tot, adica la Bucuresti, cu complicitatea unor oameni importanti din filiala.
Nu spun ca Flaiser nu e un candidat redutabil, mai ales ca de ceva timp dovedeste si destule abilitati politice.

Dar continui sa cred ca in municipiul Iasi, Oprea poate pierde puncte importante in cursa pentru primarie. Am auzit deja o gramada de oameni, suporteri infocati ai PD-L, care spun ca nu-l vor vota pe Flaiser. E posibil insa ca respectivii nici sa nu mai iasa la vot, dezgustati de o solutie ciudata aparuta peste noapte.
Acesti oameni au o explicatie simpla: nu pot accepta ca un vechi pesedist sa candideze pe listele PD-L.
„Pai sa-l aduca si pe Nichita la PD-L si au rezolvat problema. Vor castiga sigur si primaria”, mi-a spus zilele trecute unul dintre combatantii imbracat in straie portocalii.
Acesti oameni au dreptate. Pentru ca NU asa se face politica.

Zilele astea, un sondaj va decide totul. Cum sa faci un sondaj prin catunele judetului intr-un timp atat de scurt (3-4 zile) e o alta problema, care parca nu mai conteaza in nebunia din ultima vreme. Probabil ca Flaiser va triumfa, pentru ca pe hartie cifrele pot fi rotunjite intr-o marja de eroare convenabila. La fel de probabil, puhoaie de oameni de la PSD vor cobora un etaj. Unii din convingerea ca Flaiser e cel mai bun, altii din oportunism.
Dar toti acesti politicieni uita ca jos, alegatorul oricum dezgustat de politica devine lucid macar in ziua votului.
Cei de la PD-L sunt pe cale sa faca o gafa imensa. Pentru ca alegatorul de dreapta e informat, deci se enerveaza usor, iar cand e dezamagit tranteste basca de pamant si nu mai iese din casa in ziua votului.

Un comentariu:

Marius Bojor spunea...

E faina aia cu Nichita la PD-L...;) Chiar ca ar rezolva totul:)