05 aprilie 2008

Strategia gruparii Solcanu si capcana pentru PD-L

Exista informatii ca in cazul in care Lucian Flaiser va fi uns candidat PD-L la CJ, gruparea Solcanu va scoate toate tunurile impotriva lui Nichita. Batranul senator nu-l iarta pe actualul sef al PSD si cunoaste prea bine metodele prin care Nichita poate fi inconjurat: crearea unei fisuri majore in filiala ieseana a PSD.

Se discuta deja despre treceri masive de primari PSD la PD-L (inclusiv Flaiser a recunoscut asta azi la Tele M). Paradoxal, gruparea Solcanu devine in Iasi principalul oponent (si cel mai periculos!) al primarului si totodata sefului PSD Gheorghe Nichita.
Nu mai conteaza campul de lupta si cine sunt noii aliati, pentru ca adversarul trebuie nimicit in orice conditii, profitand de prieteniile de conjunctura. E o capcana inclusiv pentru cei din PD-L, dar vom mai vorbi despre asta dupa ce apele se vor aseza, iar Flaiser va fi anuntat candidatul PD-L pentru CJ.

O alta tema luata in calcul de gruparea Solcanu este situatia de la Pascani, unde PSD continua sa detina suprematia, gratie „eternului” Ratoi, prieten la catarama cu Solcanu. Iar voturile din zona Pascani vor conta enorm in ecuatia CJ. Nu stim pana unde poate merge Ratoi (o candidatura independenta?), dar este analizata o varianta pentru ruperea voturilor PSD si pe malurile Siretului. Ratoi are insa o mare problema, pentru ca o dizidenta in PSD i-ar narui sperantele (si asa firave!) de a deveni parlamentar la alegerile din toamna. Iar o candidatura a lui Ratoi pe listele PD-L ar fi prea de tot pentru un partid, care nu poate singur si apeleaza la trucuri ieftine si evident proaste pe termen lung.

Probabil ca acestea sunt si calculele de moment ale PD-L. Daca vine Flaiser, PSD se va rupe, iar o mare parte dintre alesii lui Nichita vor sari in barca portocalie. Judecand la rece, PD-L poate iesi in avantaj, dar ma intreb cat de morala mai poate fi politica in ziua de astazi. In mod cert, pe municipiul Iasi, PD-L va pierde masiv, pentru ca principiile bat oportunismul. Din nefericire pentru PD-L sunt ai dracului de multi cei care gandesc astfel!

2 comentarii:

Paul spunea...

daca basescu il ia de mana pe flaiser si-l pupa frumos pe frunte, am sa mai gandesc daca sa-l votez.ideea unui tandem flaiser (CJ)-carlan (primarie) imi face parul maciuca. mai degraba as vota un tandem matasaru-micu:D sau dorojan-irina:D

Marius Bojor spunea...

Evenimentul politic al weekend-ului asa cum l-am vazut - http://mariusbojor.blogspot.com/