22 aprilie 2008

Simirad la B1 TV: Nepregatit, demagogic si fara solutii

Dupa Nichita saptamana trecuta, azi a venit randul lui Constantin Simirad sa vina la «Nasul» pe B1 TV. Aceleasi mingi la fileu ridicate de Radu Moraru (exact ca in emisiunea cu Nichita!), Simirad vorbind adesea pe langa subiect (romane, saracia din Cuba, fetele de la Havana care se vand strainilor etc).

Cu ce se ocupa un sef de CJ?, intreaba moderatorul. „E o situatie noua”, zice Simirad. „In UE avem acces la fonduri. Acum e mai simplu”, a adaugat el. „Europa nu lasa in urma o regiune in urma”, crede candidatul PSD la sefia CJ. Corect!
Insa Europa are banii, dar iti mai trebuie si proiecte. UE da, dar nicidecum nu-ti baga in traista. Dupa prestatia lui Simirad din seara asta, ma tem ca vom ramane cu banii in desaga.
Simirad a vorbit la gramada despre satenii care o duc greu (oare trebuia sa se duca la B1 ca sa zica asta?), despre locuri de munca la tara, despre patriotism sau despre femeile frumoase din Moldova.

„Daca un taran face ceva, cumatrul lui va lua exemplu”, cam asta e reteta pe care Simirad vrea s-o aplice satelor din judet in cazul in care castiga sefia CJ. Habar n-am cati ieseni s-or fi uitat la emisiunea cu Simirad. Dar in seara asta, pensionarul (asa scrie la profesie in listele depuse azi la BEJ) a fost jalnic. A fost total nepregatit, fara solutii si a dat senzatia ca improvizeaza. Ne-a amintit pana si de Iasul cel curat din vremea cat s-a aflat la primarie. In 2008 insa, imi place sa cred ca iesenii vor mai mult decat curatenie. Oamenii vor sa stie cum va arata judetul in 2012, incotro ne indreptam, care e strategia si mai ales daca esti in stare sa impingi lucrurile inainte. Iar Simirad n-a lasat impresia ca ar avea solutii!

3 comentarii:

onciu spunea...

Cred ca Nichita si ai lui nu au gandit cu capul,atunci cand au hatarat sa-l puna pe listele de candidati la CJ Iasi pe ,,excelenta -sa''Costica Simirad.Nominalizarea apartinea in mod normal si corect domnului Flaiser,dar Nichita a vrut sa se achite fata de cel care l-a lasat ,,mostenire''la primaria Iasului.Ramane de vazut daca va avea si rezultate,pentru ca eu am mari indoieli in aceasta privinta.

Ionut Ganju spunea...

Nichita a fost adus de Solcanu la primarie, nu de Simirad. Lui ii este dator. Si s-a vazut cum l-a recompensat. Dar eu cred cu tarie ca atunci cand va avea ocazia Simirad ii va baga cutitul in spate lui Nichita. Simirad si Solcanu il vor faulta pe Gigi, cand acesta se va astepta mai putin.

bettips spunea...

Simirad e cam comunist... Pacat ca, la fel ca la primarie, nu prea avem optiuni...ata ete!