05 mai 2008

Basescu va veni la Iasi. O stiu pana si cei din PSD

Faptul ca pesedistii se tem de Basescu nu mai e un secret pentru nimeni. Dar la Iasi, liderii locali ai PSD incep sa se intrebe pe la colturi cand va veni Basescu in oras pentru a-l sustine pe candidatul PDL, Dumitru Oprea. Cei din PDL nu zic o vorba despre o eventuala strategie de acest gen, insa in PSD se stie deja ca Basescu va veni la Iasi in aceasta luna.
Cand, cum si in ce punct al campaniei ramane de vazut. Mai mult, e data ca sigura prezenta lui Base' si intre cele doua tururi de scrutin, din acelasi motiv: sustinerea candidatului PDL Dumitru Oprea, dar si a celui de la CJ, Dan Carlan.
Pentru PDL, Iasul e un punct vital, la fel ca si Constanta. Daca la malul marii, Mazare e greu de batut (mai ales dupa ultimele scandaluri dintre liderii constanteni ai PDL), la Iasi oamenii lui Boc spera sa-l detroneze pe Nichita.
Cum la Suceava, Botosani si Piatra Neamt, PDL nu-si face probleme asupra castigarii capitalelor de judet, ramane Iasul pentru a colora nordul Moldovei in portocaliu.
La Bacau, meciul e deschis oricarui rezultat, iar la Vaslui si Focsani PSD e sigur de victorie. Mai ramane Galatiul, unde in disputa PSD-PDL sansele sunt de 50-50.

4 comentarii:

garzanti spunea...

Pai si cum il poate sustine Base' pe Oprea? dpdv constitutional el este neutru politic le reprezinta interesele in egala masura si lui Gigi si lui Oprea.

Eu cred ca e discutabil si riscant pentru imaginea lui, ii vor sari toti in cap.

florin ghetau spunea...

O sa vedem, doar politicienii gasesc intotdeauna solutii.

DANGA Marius spunea...

Basescu vine sigur! 3 surse din PD-L mi-au confirmat ca-i preatesc vizita prin cartierele Iaşului. Şi vor fi 3 astfel de vizite, 2 înainte de turul 1 şi una între cele 2 tururi. Din fericire de a 3 nu va mai fi nevoie. Finala va fi alta.

onciu spunea...

Cred ca Basescu va gasi o solutie,daca vrea intr-adevar sa vina la Iasi si sa-l sustina pe domnul Oprea.Ma inreb daca nu cumva este o alarma falsa,lansata de PSD,in speta de Nichita.