25 mai 2008

Rusinea de la Eurovision

Nico & Mirita s-au facut de ras la Eurovision ocupand locul 20 din 25 de tari participante. Cei doi au luat doar 45 de puncte, insa jumatate dintre acestea au fost facute cadou de Moldova si Spania.
Piesa romaneasca n-a sunat deloc a Eurovision si dincolo de simpatiile evidente dintre tari, prestatia cuplului romanesc a fost jalnica. Nu-mi amintesc sa fi ocupat un loc atat de jos in ierarhia Eurovisionului.
Ar trebui sa multumim din inima juriului romanesc care a trimis aceasta melodie in competitia de la Belgrad. Dar si TVR-ului, care a avut o contributie importanta in organizarea concursului de baraj de la Bucuresti.
Pana nu vor disparea interesele marunte, iar „nationalistii” muzicii vor bloca accesul strainilor (ca vorba aia, cum sa trimitem grupul suedez Biondo din partea Romaniei?) vom merge cu piese de doi bani, care in final vor obtine clasari rusinoase.

7 comentarii:

Carina spunea...

Nu stiu daca trebuie acuzat numai juriul. Daca nu gresesc si din partea publicului au avut destul de multe voturi... E totusi pacat ca "specialistii" in muzica de la noi nu-s capabili sa deosebeasca o piesa posibil castigatoare la Eurovision si una din start proasta.

Succession Spoilers spunea...

Asa este, ceea ce a patit Romania este rusinos, dar daca tinem cont de faptul ca Eurovisionul e un concurs care nu prea face cinste, plin de suse si (de cele mai multe ori) de muzica proasta, parca uitam mai usor rusinea. Mai trist e - cred - faptul ca nici un artist roman nu se aude la nici un post de radio din Europa.

Vladimir Ilici Lemin spunea...

Hai sa nu spunem ca a fost o piesa proasta ci nepotrivita. (Asta ca sa-l citam pe Clinton)

Succession Spoilers spunea...

Orice piesa facuta pentru Eurovision e nepotrivita. A devenit un concurs de muzica de "reclama pentru margarina"

florin ghetau spunea...

locul 20 e o rusine, chiar daca Eurovisionul a devenit de multa vreme un loc unde voturile se dau pe simpatii intre tari vecine etc.
Si in alti ani a fost la fel. E greu sa castigam sau sa prindem podiumul, dar macar in primii 10 ne putem clasa.
Cum naiba Ucraina reuseste sa trimita an de an piese apreciate?

Succession Spoilers spunea...

Apreciate de cine, domnule Ghetau? De Rusia, Lituania, Letonia, Azerbaidjan, etc. Are vreo finalitate concursul asta? E o intrecere sterila. Si daca ne-am califica in primii zece, asta ce ar insemna? O victorie la fel de mare ca la campionatul moldovenesc de table...

Mie mi-e rusine de altceva: in loc sa trimitem piese cu care sa ne mandrim, trimitem melodii care credem noi ca "vor da bine". Tineti minte kitsch-ul de anul trecut? Abia aceea a fost o rusine. Acum am trimis doi solisti talentati cu o piesa mediocra. Va asigur ca daca Nico iesea goala pe scena, sau Vlad Mirita pe niste role ieseam in primii zece. Ar fi fost mai putin o rusine ?

Marius Bojor spunea...

Rusia beneficiaza (si va beneficia intotdeauna, daca nu se schimba sistemul de vot) de acordarea neconditionata a celor 12 puncte, in bloc, din partea fostelor republici sovietice.

http://mariusbojor.blogspot.com/2008/05/sovietvision.html