07 mai 2008

Strategie ciudata la PNL Iasi: Adomnitei nu se afiseaza cu Dobre. Nici macar cu Fenechiu

Adomnitei, Dobre si Fenechiu nu s-au afisat deocamdata impreuna in aceasta campanie electorala. Fiecare dintre cei trei tine separat conferinte de presa, desi reprezinta acelasi partid. Motivele acestei tactici imi scapa, dar impresia e ca Cristi Adomnitei e cel care nu vrea sa pozeze alaturi de colegii sai in fata ziaristilor.
Probabil ca tanarul candidat isi inchipuie ca imaginea sa e peste cea a PNL, iar in plus prezenta lui Dobre prin preajma nu ar da bine. Pe de alta parte, Dobre pare sa se ocupe singur de campanie (inclusiv financiar), neavand deocamdata un staff care sa-l sfatuiasca si sa-i spuna ce e bine si ce nu.
Alergatul liberalilor pe culoare separate e cu dus-intors, pentru ca propriul electorat poate fi indus in eroare, iar liberalii de rand pot interpreta ca relatiile nu-s tocmai roze in interiorul filialei.
Pe de alta parte, campaniile separate nu dau nicidecum un mesaj de forta, ci mai degraba suna a improvizatie. Pentru ca la PNL Iasi, nimic nu seamana cu trei voci dintr-un cor profesionist, care se completeaza perfect si care interpreteaza admirabil o partitura.

Niciun comentariu: