16 mai 2008

Catalin Ivan, smecherul si lipsa de experienta

Pe blogul sau, candidatul PSD la CJ, Catalin Ivan face niscaiva comentarii rautacioase dupa emisiunea de joi de pe Tele M, moderata de subsemnatul.
In dezbaterea respectiva am discutat alaturi de Simirad si Carlan, pe tema celebrei iesiri a viceprimarului Neculau, in care acesta il face zob chiar pe colegul sau de partid. Adica pe Simirad. Logic ca scandalul din interiorul PSD Iasi n-a dat deloc bine printre pesedisti, mai ales intr-o campanie electorala.
La fel de logic este si faptul ca in PSD s-a starnit un taraboi imens.
Daca Ivan s-ar fi referit strict la declaratiile politicienilor Simirad, Neculau si Carlan n-as fi scris un cuvant, dar sa sari la beregata moderatorului e greseala curata.
Iata ce zice Catalin Ivan pe blogul sau:

«Pana la urma emisiunea lui Ghetau a fost inca un atac jenant la adresa PSD-ului si o incercare disperata de a-l mai urca putin in sondaje pe Carlan.
Ca o concluzie:
Ghetau: Total anti-PSD. A incercat sa joace rolul moderatorului smecher insa nu prea i-a iesit. Lipsa de experienta isi spune cuvantul».


Zau? Domnule Ivan, la cei 15 ani de presa, nu cred ca un politician imi poate oferi consultanta pe zona media. Plus ca am vreo 4 ani de dezbateri pe radio, in care intamplator am moderat si dezbateri de campanie electorala. Intrebati-l pe colegul dvs. de partid Constantin Simirad despre una dintre emisiunile incinse (sigur isi va aminti!) de la Radio Nord-Est, in care candidatul PAC de atunci la primarie se confrunta cu un pesedist inflacarat, Traian Dobre. Intrebati-l cine a parasit cabina de emisie si de ce!

Mai nou, Catalin Ivan e analist media. Smecher si lipsit de experienta. Ii reamintesc domnului candidat ca adversarii sai sunt in taberele adverse si nu in zona gazetarilor.
Evident ca „analistul” Catalin Ivan poate scrie pe blogul sau despre orice doreste. La fel, cum orice moderator are dreptul sa puna intrebari incomode, desi probabil ca multi politicieni asteapta sa loveasca doar mingile ridicate la fileu.


Cat priveste subiectul emisiunii, consider ca disputele dintr-o filiala importanta, cum e PSD Iasi, intereseaza pe toata lumea. Inclusiv pe alegatori. Mai ales cand candidatul PSD la sefia CJ e demolat de un coleg de partid. Care intamplator e viceprimar PSD, vicepresedinte PSD, iar de vreo cateva saptamani coleg de lista la CL cu Simirad.
Asa ca, din acest motiv dar si din multe altele (pe care nu e cazul sa le amintesc acum!), sfaturile analistului Ivan ar trebui indreptate catre colegii domniei sale mai slobozi la gura si nu inspre jurnalistii, ce-i drept incomozi, dar care nu-si fac decat meseria.

2 comentarii:

Paul spunea...

Florine, nu mai fi ipocrit. In JdE au aparut luni intregi articole nesemnate si laudative la adresa diversilor portocalii de vaza din Iasi.
Sa nu uitam de emisiunea Adomnitei-Oprea pe care, cica, ai moderat-o. Sa-ti spun de cate ori l-ai intrerupt pe Adomnitei cand vroia saracu' sa raspunda atacurilor virulente ale lui Oprea?
Scandalul cu Neculau e mana lui Carlan care l-a prins cu mata-n sac pe vice. Taraboiului i s-a dat drumul pe media PDL: TeleM si JdE.
Ai grija, Florine, ziarul tau va ramane cu 0 cititori. Pana si 7Est isi face campanie de marketing...
Discurs jurnalistic si manipulare: "Una este cand politicianul se lauda singur si alta cand il lauda un ziarist."
Atentie la deontologie!!!

Unknown spunea...

Ce poti sa-i ceri lui Ivan, care e un soldat disciplinat din armata roshie?
@Paul Sava: mai schimba placa, nene. Si poate mai inveti cuvinte noi. Poate o sa-ti dai seama la ce ma refer. Daca nu, nu-i nicio pierdere.