30 mai 2008

Nichita fricos, iar Oprea nervos. Sanse mari sa joace finala

Ce am vazut in aceasta campania electorala:

1. La PSD, Nichita s-a ferit de ceea ce chiar el numeste presa ostila (si Iliescu avea apucaturi de a imparti presa). Ii plac televiziunile prietene, unde sa se duca fara sa fie deranjat prea mult. Fricos, temator si prudent. A incercat sa-si conserve zestrea cu care a intrat in campanie. In buna parte, i-a reusit acest lucru.
2. Daca Nichita castiga alegerile, un merit important il are Simirad. „Bunicul” (asa l-au poreclit adversarii) s-a simtit ca in vremurile lui bune, e politicianul care simte pulsul electoratului si care a castigat punct dupa punct. N-a dat inapoi nici la dezbaterile TV incomode, iar episodul Neculau a lasat putine urme.
3. In tabara PD-L, n-a existat o campanie unitara. In ciuda unui program excelent, Oprea nu e copt inca pentru confruntari de acest gen. A vrut sa fie taios, dar in realitate s-a vazut o nervozitate excesiva.
4. Dan Carlan are avantajul sefului de filiala care controleaza direct organizatiile din judet (lui Simirad ii lipseste asta), dar a avut in fata un adversar incomod (acelasi Simirad). E posibil ca rezultatul pe municipiu la CJ pentru PDL sa nu fie cel asteptat.
5. La liberali, Cristian Adomnitei a avut o prestatie laudabila. Totusi, PNL n-a avut o strategie clara (cine e adevrsarul nr. 1: Nichita sau Oprea?), aspect care poate induce confuzie in mintea alegatorului. Lipsa unei tinte clare dilueaza inclusiv mesajele, pentru ca electoratul nu intelege cu cine te bati si daca nu cumva dupa alegeri pactizezi cu dusmanul. Plus ca PNL n-are imagine grozava in targ.
6. Dintre ceilalti competitori, o impresie buna a lasat-o Matasaru (CJ). Tanarul conservator e probabil constient de sansele sale reduse, dar poate acumula experienta si vizibilitate pentru campaniile care vor urma.

Niciun comentariu: