13 mai 2008

Campanie aproape inexistenta la Pascani

Blat, candidati slab pregatiti sau electorat apatic? Sau toate la un loc? Spre deosebire de alte confruntari electorale, de data asta, pe malul Siretului e liniste. Chiar mai liniste decat inaintea campaniei.
Actualul primar PSD Neculai Ratoi si candidatul PSD Dumitru Pantazi continua sa-si faca nestingheriti jocurile, deranjati doar din cand in cand de vreo sageata liberala a deputatului Grigore Craciunescu sau de o iesire a pedelistului (fost comunist) Leonard Rusu. Inclusiv comunicatele parca sunt scrise cu picioarele.
In vreme ce pesedistii umbla cu sacosele prin targ si au umplut pana si semnele de circulatie cu indemnul «Votati PSD!», opozitia locala vegeteaza.
„E cea mai slaba campanie pe care am vazut-o vreodata in Pascani”, zice unul dintre cei mai vechi ziaristi din urbea lui Ratoi.

Pe de alta parte, e drept ca si oamenii sunt satui de promisiuni si de scandaluri politice. E posibil ca lehamitea aproape generala din campania asta sa fie consecinta dezinteresului si a neincrederii in politicieni. Dar tare ma tem ca e vorba mai degraba de strategii proaste, decat de un calcul rece al liderilor politici.

Niciun comentariu: