16 mai 2008

Confruntarea de la Realitatea TV: N-a castigat nimeni

Parerile sunt impartite dupa dezbaterea de aseara cu cei 3 candidati la primarie (Adomnitei, Nichita si Oprea). N-a fost o emisiune decisiva, insa e logic ca sustinatorii fiecarei tabere sa-si sustina candidatul si sa trambiteze ca unul sau altul a castigat aseara confruntarea. Cateva concluzii:

- Nichita a fost mai tot timpul in defensiva, incercand sa minimalizeze faptul ca Iasul ar avea mari probleme (transport, drumuri, parcari, caini vagabonzi). A zambit in momente cand nu era cazul, a enumerat proiecte aflate deja in lucru, iar in final a spus ca lucrurile importante au nevoie de timp (sloganul sau electoral). N-a dat impresia de forta, alegand calea omului care nu intra in scandal. A fost „plesnit” de cateva ori de Tatulici atunci cand batea campii.

- Adomnitei: s-a vazut ca a acumulat ceva experienta politica si a dat impresia ca stie cum sa se comporte intr-un studio de televiziune. Aseara, candidatul PNL a ajuns primul la dezbatere (emisiunea s-a facut in platoul Tele M). Usor agitat la inceput, Adomnitei si-a revenit pe parcurs, a punctat de cateva ori si a dat de inteles ca adversarul sau e Oprea si nu Nichita.

- Oprea: prea nervos in unele momente. O agresivitate prin care a incercat sa dezlipeasca eticheta de om blajin, care nu are ce cauta la primarie. A reusit s-o irite la un moment dat pe Andreea Cretulescu (cea care modera discutia de la Bucuresti), insa a reusit si sa intoarca in favoarea sa „meciuri” care pareau pierdute (ex: disputa cu Alin Teodorescu referitoare la programul electoral).

3 comentarii:

onciu spunea...

Chiar daca domnul Oprea a primit lovituri de la liberali pentru vizita la scoala din Valea Lupului si de la Alin Teodorescu,care a vrut sa-l protejeze pe Nichita,cred ca tot dumnealui este candidatul cel mai bun pentru un oras de talia Iasului.Sondajul de aseara este nerelevant.Prietenii lui Nichita si ai lui Adomnitei,stiau probabil de sondaj,plusand atat pe internet cat si pe mobile prin SMS.Este sondajul naivilor,atata tot.

Ionut Ganju spunea...

Sondajul de la Realitatea TV nici macar Adomnitei nu-l crede atunci cand viseaza frumos. PNL si PSD si-au mobilizat oamenii sa voteze. Adevarata campanie electorala va incepe pe 1 iunie.

onciu spunea...

Uitandu-ma pe blogul domnului Oprea in seara aceasta,am vazut ceva ce aparuse si in seara trecuta pe postul Realitatea TV,dar caruia nu i-au dat importanta cei din studiourile de la Bucuresti.Este vorba de sondajul care s-a facut pe baza SMS-urilor trimise de telespectatori si care arata in felul urmator:1.Gheorghe Nichita=24% 2.Dumitru Oprea=64% 3.Cristian Adomnitei=12%.Nu stiu de ce domnisoara Cretulescu nu a citit acest sondaj,cu atat mai mult cu cat,domnul Oprea era dezavantajat.