13 mai 2008

Cum ar putea arata scena politica ieseana dupa locale

PSD:
- Daca Nichita castiga primaria, se instaleaza confortabil in fruntea filialei. Dispar contestatarii, pentru ca nu vor mai avea obiectul muncii. Aripa Solcanu va fi redusa la tacere.
- Daca Nichita pierde primaria, viitorul sau politic suna al naibii de prost. Opozantii sai din organizatie vor inteti tirul criticilor, debarcarea sa din fruntea PSD Iasi fiind o chestiune de timp. Nichita va pierde astfel si sprijinul centrului, unde si asa echilibrul e fragil.

PDL:
- Daca doar unul dintre cei doi candidati castiga alegerile (Oprea sau Carlan), automat invingatorul devine liderul de facto al PDL Iasi. In cazul in care Oprea castiga primaria, dar Carlan pierde sefia CJ, senatorul isi poate lua adio de la conducerea filialei. Daca Dan Carlan castiga CJ-ul, iar Oprea pierde la primarie, Carlan ramane fara probleme in fruntea PDL Iasi. Daca ambii pierd, cel care are mai mult de pierdut este Dan Carlan.

PNL:
- Liberalii cu greu pot spera sa castige primaria sau CJ, dar un rezultat bun le poate asigura obtinerea unor posturi dupa alegeri. Un scor prost al lui Adomnitei (sub partid) ii va afecta cariera politica, in schimb un scor peste PNL in municipiu ar putea complica lucrurile in organizatie. Fenechiu nu participa direct la aceste alegeri (nu e candidat), dar un rezultat slab la Iasi ii va scadea cota la centru. Plus ca va spori numarul opozantilor in filiala. Daca PNL pierde alegerile, dar scoate un rezultat onorabil, Fenechiu nu va avea probleme.

Niciun comentariu: