12 mai 2008

Bilantul primelor 10 zile de campanie

1. Nici un candidat n-a punctat decisiv. Meciul se joaca, desi partidele sunt apatice.
2. Nu au fost atacuri mizerabile. Ici-colo, doar cateva „incercari” timide. E totusi un mare castig fata de campaniile precedente. Partidele se feresc de mizerii, tocmai pentru a nu pierde voturi.
3. PSD merge pe continuitate, incercand sa induca ideea ca Nichita are proiecte, dar ca acestea au nevoie de timp pentru a fi materializate. Simirad insa nu are vreun proiect concret, „proiectul” sau fiind mai degraba populismul.
4. PDL il ataca pe Gigi Nichita, dar nu foarte convingator. Campania PDL e dusa pe mai multe voci, nu exista un mesaj unitar. Plus ca Oprea n-a spus concret ce va face daca iese primar.
5. PNL are ca tinta PDL-ul si Oprea, sperand astfel ca Adomnitei sa prinda turul doi. Atacul la adresa PDL e o greseala, pentru ca in plan local puterea e detinuta de Nichita. In acest fel, liberalii ii lasa pe pedelisti singuri in zona anti-Nichita. Strategia e ciudata si alimenteaza speculatiile unui blat cu PSD.
6. PC se zbate sa iasa din anonimat. Partid fara resurse. Ionel Oancea e invizibil, doar Matasaru (candidat la CJ) incearca sa iasa in fata. Dar fara prea mult folos.
7. PNG, PRM, PNTCD si PIN aproape nu conteaza.
8. Media e echilibrata, spre deosebire de 2004, cand presa si posturile TV i-au cantat in struna lui Nichita.
9. Rezultatul ramane imprevizibil. Va conta mult ce se va petrece in ultimele 3 saptamani de campanie, dar mai ales in ultimele zile. Totusi, oamenii sunt dezinteresati de politica. Cel care va iesi cu lucruri inteligente ar putea castiga o parte dintre „dezgustatii” de politica.

Niciun comentariu: