20 mai 2008

«Meciul Serii» sau kitch-ul de pe Realitatea TV

M-am uitat la prima emisiune anuntata cu surle si trambite: «Meciul Serii» de pe Realitatea TV. In fiecare seara, candidati importanti la primarii la CJ se vor infrunta, parca indemnati sa se ia la bataie intr-un ring unde pana si corzile sunt luminoase.
Emisiunea e pigmentata cu muzica populara, o sceneta rasuflata (ceva cu politicieni corupti) si o piesa a Luminitei Anghel.
Ca intr-un meci de box profesionist, niste tinere cu fuste scurte se foiau de colo-colo pentru a anunta temele dezbaterii: caini vagabonzi, parcari sau trafic.
Daca asta e show-ul, atunci e neinspirat sa-l pui pe Lazarov sa se bage pana si in campania electorala. As fi vrut dezbateri reale, cu candidati fata in fata, fara a fi nevoie de ring, regie si indemnuri de genul: «Acum impungeti-va!».

E ridicol sa duci in derizoriu o dezbatere electorala de care depinde pana la urma viitorul unei capitale, oras sau judet. E drept ca emisiunea a fost obturata de interviul cu Basescu, dar in mare cam asa se vor derula lucrurile seara de seara pe Realitatea TV.
Prefer dezbaterile adevarate, in locul unui spectacol jalnic. Doar ca seara trecuta nu prea aveai la ce sa te uiti. La concurenta cu Realitatea TV, dom' Laptop a batut campii pe Antena 3, iar la Nasul, Radu Moraru avea o tema legata de cancer.
Frumoasa campanie: pacat ca nu se termina mai repede!

Un comentariu:

Paul spunea...

Excelente observatiile tale. Apreciez exprimarea.
http://paulsava.blogspot.com/2008/05/mergei-inchis.html