18 mai 2008

Prinde contur scenariul cu partidul lui Oprescu si Iliescu

Daca vrei ca partidul tau sa aiba rezultate bune in alegeri, te implici cu toate fortele. Mai ales cand esti Ion Iliescu, considerat inca aspirator de voturi intr-o anume zona a electoratului.
Astazi, Iliescu urma sa mearga alaturi de Cristian Diaconescu (candidatul PSD la Capitala) intr-o piata din Bucuresti. Ar fi fost un semn al unitatii de nezdruncinat a PSD.
Doar ca Iliescu s-a scuzat si n-a mai venit, dupa cum scrie Gandul, motivul fiind unul pueril: o intalnire banala undeva prin tara.
E un semn clar al luptei pentru putere la varful PSD. Ziceam in urma cu cateva zile ca rezultatul alegerilor din Capitala va fi decisiv pentru viitorul PSD, nefiind exclusa varianta aparitia unui nou partid pe „scheletul” cuplului Oprescu-Iliescu.
Maine am putea avea un prim indiciu, cand Realitatea TV va prezenta rezultatele unui mega-sondaj cu intentii de vot pe Capitala. Daca Oprescu e situat peste Diaconescu (si inclin sa cred ca asa este!), lucrurile se complica in interiorul PSD. Mai ales pentru Geoana. Dar si prin teritoriu, in cazul celor care au mers orbeste pe mana actualului lider al PSD.

4 comentarii:

Marius Bojor spunea...

Nu stiu de ce, dar am impresia ca inainte de campania electorala ati mentionat undeva pe blog faptul ca Diaconescu va castiga Primaria Capitalei. La acel moment am spus ca Oprescu este cel care va aduce culoarea in campania electorala si ca Diaconescu este plictisitor. Parca asa tin minte, corectati-ma va rog daca nu este asa.

Radu GEORGE spunea...

În cazul ăsta, le urez social-democraţilor să aibă soarta liberalilor...

florin ghetau spunea...

N-am spus niciodata ca Diaconescu va castiga cursa pentru Capitala. Insa daca partidul nu s-ar fi impartit in 2 atunci Diaconescu ar fi intrat sigur in turul 2. In conditiile date e posibil sa nu prinda nici macar locul 3.

Marius Bojor spunea...

Corect.