11 mai 2008

La slujba de la Hadambu, preotul vorbeste de reusitele primarului PNL

Dimineata am ajuns la Manastirea de la Hadambu, un loc in care nu ajunsesem pana acum. Drum prost, priveliste minunata, iar manastirea ticsita de oameni.
La finalul slujbei, preotul locului zice cateva vorbe, iar la un moment dat da drumul laudelor pentru primarul de Mironeasa, pentru becurile puse pe drumul spre manastire. «Nu s-a mai facut asa ceva niciodata oameni buni, e lucrarea Domnului», zice preotul. Oamenii tac si asculta.
Acelasi preot le zice apoi oamenilor ca suntem intr-o perioada grea (se referea evident la campania electorala), dar adauga rapid ca nu le face nici un indemn cu cine sa voteze. Dar ce-i asta?
Daca zici ca dom' primar e cel mai bun, apoi spui ca vin alegerile, asta nu-i propaganda?
La Mironeasa nu e un domn primar, ci o primarita (Elena Curcudel) de la PNL, iar viceprimar e chiar sotul acesteia, tot membru PNL. Cei de prin zona, spun ca relatiile intre mai-marii manastirii si reprezentantii locali ai PNL sunt dintre cele mai stranse, iar cei care-l slujesc pe Dumnezeu nu pot ramane indiferenti la ceea ce se va intampla pe 1 iunie.

2 comentarii:

Daniel Matasaru spunea...

Dinastia Curcudel a atins cote paroxistice cand am organizat intalnirea noastra electorala la Mironeasa. Doamna primar ii tot ameninta pe oameni si ii urmarea de la distanta sa vada daca nu cumva vin la intalnire...

Apropo's de ce scriitu, i-o fi amenintand cu pedeapsa divina?

garzanti spunea...

Florine, ai dreptate dar unde mai pui ca in Alexandru in Duminica Floriilor parintele care tinea predica multumea primarului Nichita pentru sprijinul acordat pentru finalizarea unei lucrari din biserica, si le-a amintit credinciosilor ca tot acelasi primar le-a mai promis in toamna inca o suma de bani din partea Primariei pentru pictura din interior. Dupa ce a multumit pret de vreo 10 minute la final a cerut oamenilor sa nu intepreteze ca si campanie electorala, el doar marturisind faptele primarului. Megafoanele urlau pret de cateva sute de metri :) asa si preotul de la Hadambu a multumit sprijinului acordat de primar ce este rau in asta ? ;)

Acum offline sincer pe mine nu ma deranjeaza chestiile astea pentru ca si eu spre ex ca exponent al comunitatii daca as ajunge la putere as incerca sa ajut biserica/comunitatea pe care o frecventez, insa nu mi se pare normal ca doar la patru ani sa se intample asta.