01 mai 2008

Maine incepe campania electorala. Grila de start

Gheorghe Nichita (PSD) porneste ca favorit. E primar in functie, dispune de fonduri imense de campanie si are un partid puternic in spate. Candidatul PSD nu sta grozav la capitolul comunicare, iar din acest motiv va ocoli probabil multe dintre dezbaterile electorale. Se enerveaza repede, nu suporta sa fie contrazis si poate fi prins usor in capcana. N-are realizari notabile in Iasi, un punct slab care va fi speculat de adversari. Pronostic: va scoate sub 40%.

Dumitru Oprea (PDL): N-a punctat in precampania electorala, desi avea nevoie de vizibilitate. E cunoscut in special in randul intelectualilor (ar scoate peste 50% daca ar vota doar cei cu studii superioare), dar in cartiere lumea nu-l cunoaste, nu-i stie planurile. Va trebui sa munceasca serios pentru a anula acest handicap. A avut rezultate excelente ca manager la Cuza, dar n-a speculat politic acest lucru. E un tip orgolios, un luptator singuratic si nu accepta sfaturile echipei. Daca va reusi sa urneasca masinaria PD-L atunci poate spera la un scor bun in primul tur. Pronostic: 30-33%.

Cristian Adomnitei (PNL): Ambitios, tanar si are in spate o echipa de liberali extrem de activa in campaniile electorale. Nu beneficiaza insa de o imagine grozava a PNL in municipiu. Probabil ca scorul sau va fi peste cel al liberalilor. Va trebui sa depuna serioase eforturi, pentru ca intreaga atentie va fi indreptata catre principalii favoriti: Nichita si Oprea. Pronostic 13-15%

Restul candidatilor, 12 la numar, cu greu pot spera sa obtina 3-4 procente

Niciun comentariu: