03 mai 2008

Nichita, inceput straniu de campanie

M-am uitat pe machetele electorale de prin presa ale principalilor competitori la primarie sau CJ, dar deocamdata nimic nu sare in ochi. Toate mesajele (PSD, PDL sau PNL) sunt banale. Cu alte cuvinte, dupa ce le citesti nu ramai cu ceva in minte. E posibil sa fie doar inceputul, iar pe masura ce inaintam in campanie, partidele (candidatii) sa scoata de la sertar si mesajele percutante, care se vor lipi de ureche.
In primele doua zile de campanie, am remarcat insa cu oarece surprindere machetele promovate de Nichita (PSD).
«Multumesc iesenilor pentru sustinere si rabdare», zice dom' primar, dupa care adauga «Lucrurile importante au nevoie de timp».

Mesajul asta suna mai degraba ca o scuza pentru ceea ce nu s-a facut timp de 4 ani. Nicidecum nu e un mesaj de forta (unde-i primarul puternic din 2004?).
Nichita multumeste pentru rabdare. Oare patru ani nu-i cam mult? Despre ce rabdare e vorba? La ce se refera? Pentru ce rabdare? A fost o calamitate, iar iesenii au stat cuminti si rabdatori?
Nici chestia cu «lucrurile importante au nevoie de timp» nu mai tine in 2008. E posibil ca PSD Iasi sa aiba totusi o strategie, dar sa incepi cu un mesaj mai degraba timid, de multumire ca iesenii au rabdat, mi se pare straniu.
Dupa atatea pacaleli vreme de 18 ani, nu cred ca electoratul mai are rabdare, cum nu cred ca mai poate astepta la infinit sa se rezolve odata lucrurile importante.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Super analiza. Daca mai faceati si o mica trimitere la statul cu mainile in san a lui Nichita analiza era completa, ca doar asta a facut de cand e la primarie. Mai alatura si poza cu pacaliciul si ... tacamul era complet. A stat cu mainile in san, dar a avut grija sa le lungeasca la luat.

Marius Bojor spunea...

Rabdarea iesenilor a fost incercata mai mult de 4 ani. Cred ca lipsa de proiecte a primarului cere rabdare. Sa fim rabdatori cu o persoana care nu are idei. In 9 ani o scoate el ceva, nu? Poate chiar se apuca de treaba. Sloganul din 2004 s-a infaptuit totusi: el a ajuns seful filialei PSD si vicepresedinte la nivel national si orasul a ramas mare. Nu ne-a mintit. Insa nici treaba nu a facut.

Drago$ spunea...

Din cite stiu eu si rabdarea are limite...