11 mai 2008

Lacate, lanturi si strategii electorale

In ultima saptamana, Iasul a fost impanzit cu fluturasi, autocolante si reclame electorale, toate neasumate. E vorba de celebrul «lant si lacat ruginit», pe care scrie „Bine ai venit!”, „Deocamdata inchis”. E aproape cert ca PDL e in spatele „lucrarii”, in conditiile in care zilele trecute PNL a sarit ca ars cand s-a trezit cu autocolante cu acest mesaj lipite chiar pe geamurile sediului din Podu Ros.
Iar daca tot am pomenit de liberali, se aude prin targ ca baietii de la PNL vor sa contraatace cu o chestie similara, in care sa fie infatisat Adomnitei rupand lanturile.
Cica Iasul va fi impanzit cat de curand cu «lanturile lui Adomnitei», „lucrarea” fiind deja pregatita pentru tipografie.
Daca asa se va intampla, ma tem ca ideea nu va face altceva decat sa le dea apa la moara adversarilor, care vor specula probabil niscaiva intamplari (lanturi, catuse) din ultimul mandat al boierilor liberali.
Mai e ceva: mesajul cu «Deocamdata inchis» pare mai degraba adresat PSD-ului, asa ca o eventuala reactie a liberalilor ar cadea extrem de prost si ar alimenta speculatiile prieteniei locale PSD-PNL. Asa ca stam pe aproape, sa vedem daca se „inlantuieste” marea lucrare.

UPDATE 1: In oras au aparut deja afise cu Adomnitei si lantul. Liberalul, in 2 ipostaze pe acelasi afis: in stanga e cu lantul in mana, iar in dreapta apare cu lantul pe care l-a rupt.

UPDATE 2: Interesante strategii: PDL lanseaza mesaje anti-PSD, iar PNL bruiaza PDL.

6 comentarii:

Paul spunea...

sincer sa fiu tarasenia asta cu prietenia locala PSD-PNL exista doar in mintile infierbantate ale unor tonomate din presa. Nu-l vad pe Marius Danga pupandu-se ipocrit cu Catalin Ivan. Nu-l vad pe Marius dand cu democratia de pereti.

Gabriel Grigore spunea...

Ba e o "prietenie de nezdruncinat" intre cele doua partide la Iasi... Toate atacurile catre PDL, care ar trebui sa vina dinspre PSD, vin dinspre PNL. Nu-i nimic, ne vom bate, chiar daca o vom face singuri impotriva tuturor. Si pentru aparatorii teoriei marii dusmanii PNL/PSD: a vazut cineva pana acum vreun atac politic major al PNL impotriva PSD sau invers? Nu! Si asta cand mai sunt doar doua saptamani si ceva de campanie :) Asa ca mai lasati-ne :))

DANGA Marius spunea...

stimate dle Grigore. Fata de PD-L, noi am raspuns la provocari. PSD este dusmanul nostru si va invit sa vedeti inregistrarea dezbaterii Nichita vs Adomnitei.

Paul spunea...

Bag mana in foc ca niciun tanar adevarat din PNL Iasi nu sustine o prietenie locala PSD-PNL.
@marius danga: poate ca intr-un viitor mai luminos voi reveni la PNL, numai sa scapati de fenechiu, de roboteii sai, de ipocriti si de coruptii de sub pulpana lui fenechiu. Nu stiu daca esti afiliat intereselor lui Relu Fenechiu, dar gandeste-te ca puteti specula caderea libera in sondaje a PDL. Asumati-va greseala de a fi apelat la Iliescu pentru a-l sustine pe Tariceanu. In ochii mei, ai fi un foarte bun presedinte al PNL Iasi dupa izgonirea aripii fenechiu-patriciu si venirea lui crin antonescu la conducere dupa locale sau dupa parlamentare (cel mai probabil). Pun ramasag cu tine ca daca PDL Iasi pierde alegerile si voi scapati de Fenechiu, veti avea cea mai puternica organizatie din Moldova. Si cu putin de marketing.
@gabriel grigore: nu sunteti singuri impotriva tuturor-aveti PSD alaturi: Flaiser, Surdu, Baghiu, Solcanu, Apostol. Mai beneficiati si de sprijinul PNL: Spanu, Carlan, Oprea. Spuneti:"a vazut cineva pana acum vreun atac politic major al PNL impotriva PSD sau invers?" Vorbiti de atacuri in permanenta ca doar Noul Stalin-Basescu a dus Romania in pragul unui razboi civil: asmutind un popor mai slab de inger impotriva institutiilor democratice: Guvern, Parlament, justitie. Nu spun ca nu a avut in general dreptate, dar a exagerat in asa hal incat alegatorii de dreapta pe care i-a pierdut din 2004 incoace au fost inlocuiti cu electoratul dur al PSD si al PRM, adica cu socialistii, cu comunistii si cu nationalistii. Asta da demagogie si meschinarie din partea unui lider pe care l-am votat in 2004 crezand in schimbare si avand speranta venirii unor politicieni noi, tineri si cinstiti.
Ca Boureanu, de pilda.

ficu anghel spunea...

Stimate domnule gabiel grigore, cand vorbiti de alianta pnl-psd urmaresti cine a facut opozitie in consiliul local.Daca vorbesti de bruiaje , uita-te prin oras si daca vrei iti timit fotografii sa vezi cum echipele de afisaj de la pd-l au tapetat sediul pnl cu sticare, lipesc peste afisele, bilborduri , etc stikere. De ce nu lipiti si pe cele ale psd??? Si veau sa va uitati mai atent si o sa vedeti ca exista niste intelegeri intre gigi si dan. Domnul oprea este o victima. Oamenii din psd care au venit la pdl au misiune sigura, dar asta o sa aflati mai tarziu.

onciu spunea...

Am vazut din nou colantele cu lacatul ruginit si m-am gandit ca lucrurile stau cam in felul urmator:probabil ca au fost puse de PD-L,inaintea lansarii afisului-Oprea,deschide Iasul.Iar domnul Adascalitei,a pus afisul domniei sale cu deschiderea Iasului la 1 iuniei,crezand probabil intr-o castigare a alegerilor,ceea ce este imposibil.Asa ca cel pacalit a fost liberalul Adascalitei.