06 mai 2008

Trei greseli la PIN Iasi pe o «carte de vizita» electorala

«Lucrurile importante au nevoie de timp», zice unul dintre sloganurile lui Nichita. Slogan repetat de cel putin 10 ori in discursul sau de duminica de la Sala Sporturilor (citit de pe hartie!).
Daca tot am deschis subiectul sloganelor si a strategiilor de campanie, am in fata o carte de vizita a PIN-ului (cei care plimba ursul), care e ciudata rau de tot. Iar mii de cartonase din astea sunt raspandite prin intersectiile principale din oras.
„Votati ursul carpatin”, spun domnii lui Gusa de la Iasi pe cartea de vizita cu pricina, un indemn firesc intr-o campanie electorala. Doar ca in stanga sus scrie «Primarul PIN rezolva problemele dvs», fara a fi indicat si numele celui care candideaza la primaria Iasului. Lipsa numelui candidatului arata ca aceste carti de vizita s-au facut inainte de a se sti cine este candidatul PIN. Mai ales ca la CJ, pe aceeasi carte de vizita, este indicat «Costel Crisan, presedintele CJ». Eroare grava, in conditiile in care lumea nu afla cine e candidatul PIN (daca ei nu si-l promoveaza, nici eu nu-i amintesc numele).
Dar asta nu e tot. Pe verso, cei de la PIN vor sa dea o mana de ajutor cetatenilor cu cateva nr. utile de telefon. Apare CJ, Prefectura, dar nu si telefonul primariei. In schimb, avem APIA si OCPI (ceva cu cadastru).
Tot aici se mai comite o greseala: cei de la PIN n-au aflat ca Directia de Sanatate Publica (DSP) si-a schimbat numele in ASP, dar daca uiti sa scrii numele candidatului la primarie, greseala asta chiar pare o banalitate.
Cand vrei sa iei voturi trebuie sa fii ireprosabil. Nu-ti cere nimeni sa ai un super-discurs, dar macar materialele electorale pe care le distribui prin targ sa fie complete si mai ales corecte. Daca un partid nici asta nu-i in stare, ma tem ca degeaba mai intra intr-o batalie electorala.
Voi continua sa urmaresc slogane, afise, materiale, prestatia candidatilor, pentru ca dincolo de promisiuni, care pot fi frumos ambalate, raman lucrurile simple. Dar care conteaza!

2 comentarii:

Drago$ spunea...

Am primit si eu o astfel de carte de vizita... Intr-adevar nu era trecut numele candidatului la Primaria Iasi, insa pe linga acea carte de vizita am mai primit una dedicata doamnei Donciu care este canditatul PIN la primarie. Acum nu stiu cit de relevante sunt acele greseli sau erori, ideea de baza este ca pe toate blogurile se maninca ciuperci inpotriva fiecarui candidat. Decit sa va impungeti care cu cine apuca mai bine a-ti face ceva bun pentru oameni. Incep din ce in ce mai mult sa fiu dezgustat de orasul in care locuiesc, incepe sa mi se scufunde corabiile de atita mizerie in iasi. Tovarasul Nichita, acest Jiji sau Ghita ca altfel nu il pot numi dupa 4 ani in care si-a batut joc de noi mai are tupeul si nesimtirea de a ne spune ca "lucruile importante au nevoie de timp"... Mi-e greata cind ma gindesc ca totusi vor fi suficienti prosti sa "puna botu'" la mangleala lui. Care sunt candidatii care vor cu adevart sa faca ceva pentru noi? Este vreunu? Hai sa nu mai criticam lumea de la nimicuri de astea, hai mai bine sa scapam de... nici nu stiu cum sa-i spun...

Gyovanny spunea...

Buna Seara domnu Florin Ghetau cand ve-ti ajunge sa fi-ti ca domnul Inginer Costel Crisan si cand ve-ti invata cat a invatat dumnealui atunci sa face-ti astfel de comentarii pana atunci v-as ruga sa sta-ti deoparte si sa mai studiati ca altfel degeaba scoate-ti niste vorbe care nu isi au sensul. Lasati-o mai usor cu astfel de critici aduse la adresa dumnealui si a partidului PIN.