13 mai 2008

A reaparut «Ancheta», editie sub un alt nume, dar la fel de mizerabila, pentru locale

Ziceam ieri ca au disparut din peisaj mizeriile electorale, dar iata ca lucrurile nu stau deloc asa. De pe ieseanul.ro aflam ca prin judet circula o asa-zisa gazeta «Dreptatea ieseana», fituica in care sunt atacati 4 primari PDL si unul de la PNL.
Tonul articolelor se aseamana cu cel din «Ancheta», o gazeta mizerabila aparuta in campania pentru europarlamentare. Iar pentru ca lucrurile sa fie si mai neclare, editorii (destepti-foc) ai gazetei au inserat reclame fara acordul firmelor cu pricina (COMAT, ASAM), ba chiar si o reclama electorala a Partidului Verde, de care liderii verzilor habar nu au.
La prima vedere, fituica miroase a trandafiri rosii, plus ca nu ar fi prima data cand baietii veseli de acolo s-ar ocupa cu murdarii de doi lei. Numele publicatiei nu e ales intamplator, pentru ca «Dreptatea» a fost un ziar national PNTCD (am impresia ca acum e doar saptamanal!). Ma indoiesc insa ca taranistii ieseni s-ar ocupa cu astfel de treburi.
Nu stiu cat de mare poate fi impactul unei gazete de genul asta, dar in mediul rural astfel de smecherii prind mai repede ca in mediul urban. In orice caz, rusine autorilor acestui ziar scandalos!

4 comentarii:

Paul spunea...

Draga jurnalist impartial, argumenteaza in mod structurat si coerent de ce crezi ca "fituica miroase a trandafiri rosii". Daca vrei sa faci pe placul unui biet bloger...
Numai Ieseanul a aflat de aceasta presupusa fituica?
Cu multumiri,
Paul

florin ghetau spunea...

Draga Paul, iti pot spune si cine sta in spatele gazetei (nume, functie etc). Dar nu e cazul. Inca.
Aceiasi baieti special antrenati pentru improscare cu noroi coc o miscare spontana de imprastiat laturi si prin Iasi!
Cat despre Ieseanul, ai dreptate, ei au dat primii, iar de asta am dat si sursa.

Paul spunea...

Citat: "Draga Paul, iti pot spune si cine sta in spatele gazetei (nume, functie etc). Dar nu e cazul. Inca."
De ce spui INCA? Santajezi pe cineva? Vei deveni agent electoral furnizand aceasta "informatie" ascunsa unui candidat? Nu spun care deoarece ai cititori mai destepti ca mine.

florin ghetau spunea...

N-am acest prost obicei cu santajul, sper sa fii inteles deja chestia asta.
Si nici nu vand informatii politicienilor. N-am facut-o niciodata!