24 mai 2008

Solcanu si cele sase afirmatii care nu-l vor bucura pe Nichita

Solcanu arunca in continuare sageti inspre actualul sef al filialei PSD Iasi, Gheorghe Nichita. Iata cateva dintre afirmatiile sale facute azi dupa-amiaza la Tele M.

1. Solcanu a tocat sloganul electoral al primarului Nichita («Lucrurile importante au nevoie de timp»). „Remarc aici o sinceritate salutara, dar si o recunoastere ca n-a facut lucruri importante in mandatul sau. Ramane sa vedem daca votantul apreciaza sinceritatea sau promisiunea ca vei face lucruri importante in urmatorii patru ani”, a spus Solcanu.
Cat priveste afisul cu „fermoarul” lui Oprea insotit de sloganul «Deschide Iasul», senatorul PSD a afirmat doar ca e subtil, fara a se lansa in alte comentarii.

2. Senatorul Solcanu a desfiintat practic programul electoral al lui Nichita. Chiar daca n-a pomenit numele colegului sau de partid, tinta remarcii lui Solcanu («Din programele tuturor candidatilor lipsesc lucruri esentiale») e mai mult decat evidenta. „Chestiunea traficului nu se rezolva cu semafoare. Cand vii dinspre Pacurari spre centru sau cand treci prin Podu Ros pierzi o multime de timp. Asfaltarile sunt lucruri minore, in raport cu traficul. Primaria poate face un sondaj rapid pentru a vedea ce vor iesenii”, a afirmat Solcanu.

3. Solcanu a remarcat campania extrem de slaba a PSD in judet. „Cand intri in judet, de la Cristesti pana la Pascani nu vezi nici un afis cu Simirad. In Pascani, exista cateva afise, iar intre Pascani si Targu Frumos la fel nu vezi nimic. Singurele afise cu Simirad sunt la Razboieni. L-am sunat pe Simirad si i-am spus ce am constatat. Era dezamagit si el. Ori n-au fost bani, ori sunt alte motive”, a adaugat Solcanu, ferindu-se sa spuna daca Simirad e sabotat chiar din interiorul PSD.

4. Scandalul gazetei mizerabile «Dreptatea ieseana», despre care se banuie ca ar fi opera unor oameni din PSD: „Daca Nichita se inconjoara de astfel de oameni este extrem de grav. Un asemenea individ, care face astfel de lucruri ar trebui scos in afara partidului”.

5. In privinta atacului devastator al viceprimarului Constantin Neculau la adresa lui Simirad, senatorul PSD a spus ca „trebuie vazut daca este doar convingerea lui Neculau ca Simirad nu e potrivit la sefia CJ sau exprima si opinia altor oameni din PSD”.

6. Solcanu afirma ca lui Simirad nu i-au displacut niciodata functiile si ca ar putea ravni la sefia PSD Iasi. El crede ca daca Simirad castiga la CJ, e firesc sa tinteasca si postul de sef al filialei PSD Iasi. „Chiar daca Nichita castiga primaria, Simirad poate sa-si doreasca functia de presedinte la PSD Iasi”, a plusat Solcanu.

Concluzii: Solcanu nu l-a laudat niciodata pe Nichita si n-a spus despre acesta ca a fost un primar bun. In schimb, a declarat ca are relatii bune cu Simirad si ca vorbeste regulat cu el la telefon. Declaratiile sale pot fi inceputul unor noi reasezari in PSD Iasi, care vor deveni probabil mai evidente dupa momentul alegerilor locale.

Niciun comentariu: