09 ianuarie 2010

579 de oameni din educatia ieseana vor pleca. Dar cu administratia cum ramane?

Anul asta, dispar 579 de posturi din invatamantul iesean. Si nu 153 cum eronat au anuntat oficialii Ministerului Educatiei in urma cu cateva zile. 360 de posturi e suportabil, zic oficialii de la ISJ Iasi. 85 de clase vor disparea din toamna viitoare, pe cale naturala. Pe motiv de elevi mai putini.
Sindicatele au si anuntat ca se opun. Logic. Liderii sindicali ieseni au participat vineri la o intalnire cu sefii ISJ apoi au iesit furiosi.

Se anunta proteste in sistem, iar elevii vor avea (din nou) un an imprevizibil. Dincolo de pierderea slujbelor, care nu e o bucurie pentru nimeni, daca tot e restructurare, elevii ar trebui sa se aleaga cu mai putine ore, iar manualele sa fie aerisite. Elevul-robotel ar trebui inlocuit cu elevul-creativ, dar tare ma tem ca vor trece ani buni pana se va sparge cercul vicios.

Iar daca tot suntem la capitolul disponibilizari, astept cu interes vestile din zona administratiei, unde in ultimii ani s-au facut angajari cu nemiluita. Pe pile, relatii si pe baza de partid. Daca nici acum nu se va face curatenie in intreg sistemul bugetar, atunci inseamna ca nici nu se va mai face prea repede. Si ca firmele private au platit degeaba in 2009 costurile crizei. Si inca mai platesc!

Niciun comentariu: