29 ianuarie 2010

Geoana, sfarsit de drum

Te duci la Vantu ca fraierul cu trei zile inainte de alegeri. Apoi esti acuzat de fals in declaratia de avere, dupa ce ai omis sa treci un apartament si doua parcari evaluate la peste 700.000 de euro. Declaratie pe care ai completat-o inainte de alegeri, cand trebuia sa fii atent si la maruntisul nedeclarat din pusculita familiei.
Lovitura incasata astazi poate insemna pierderea sefiei PSD. Mi-e greu sa cred ca pesedistii din teritoriu se vor mai buluci la congres sa-i dea vot de incredere lui Geoana.
Unii spun deja ca e manevra puterii. L-a pus Basescu sa scrie aiurea declaratia de avere? In plus, are vreun interes PDL-ul sa intareasca PSD-ul? Nu. Puterea portocalie si l-ar dori pe Geoana in continuare lider al PSD. Slab, manevrabil si fara forta.
Aici nu e vorba insa ce-si doresc baietii de la putere, ci de ceea ce ar trebui sa reprezinte principalul partid al opozitiei. Daca Geoana, printr-o intamplare, ramane sef si in urma congresului, PSD se va dezintegra.
Inclin sa cred ca Geoana va fi zburat de la sefia PSD. Problema este ca eventuala victorie a lui Nastase la congres nu va schimba prea mult lucrurile in partid. Ci doar actorii. Pentru ca nici despre Nastase nu stim inca tot!

Niciun comentariu: