31 ianuarie 2010

Catalin Ivan l-ar vrea pe Victor Ponta la sefia PSD. Mutare cu bataie pe termen lung. Sau e asul din maneca lui Nichita?

Europarlamentarul iesean a iesit azi in fata presei, ferindu-se sa spuna transant pe cine sustine la sefia PSD dintre cei deja anuntati. In schimb, Catalin Ivan a marturisit ca l-ar vrea pe Victor Ponta la conducerea PSD. Numai ca acesta nu candideaza la apropiatul congres. Sau cel putin nu si-a exprimat aceasta dorinta. Desi nici nu este exclusa o asemenea varianta. Totodata, tanarul iesean a precizat ca dintre numele vehiculate deja, adica Geoana, Diaconescu, Nastase si Mitrea nu-l sustine pe ultimul. In cazul primilor trei s-a ferit sa faca vreun comentariu. „Nici n-as putea sa am un punct de vedere clar, cata vreme candidaturile nu sunt ferm anuntate”, a explicat Ivan.

Ceea ce n-a spus azi Catalin Ivan, a spus-o pe blog in urma cu ceva timp: „Mai putin din cauza alegerilor si poate mai mult ca urmare a actiunilor si declaratiilor sale ulterioare, sunt tot mai convins ca Mircea Geoana nu ar mai trebui sa candideze la functia de presedinte al PSD”.

Mutarea lui Catalin Ivan cu Ponta nu e lipsita de importanta si e mai degraba una cu bataie lunga. In prezent, Victor Ponta e ravnit de toate taberele din partid, oferindu-i-se chiar pozitia nr. 2 daca accepta sa se inroleze in oricare dintre gruparile amintite. Inca tanar, Ponta nu forteaza nota, asteptand momentul potrivit pentru a lua potul cel mare. E probabil si calculul ieseanului Ivan, care, dincolo de amicitia cu Ponta de la TSD, vede in acesta o ancora pentru ascensiunea sa in PSD. Dar daca Ponta se baga si candideaza la congresul din 20 ianuarie?

Pe de alta parte, e posibil ca iesirea de azi a lui Catalin Ivan sa nu fie intamplatoare, stiind apropierea acestuia de seful de filiala Gheorghe Nichita. Cu alte cuvinte, porumbelul sa fie scapat cu buna-stiinta, parte a unui alt scenariu, din care sa faca parte intreaga filiala a PSD Iasi. Confirmarea va veni rapid, pentru ca pana la congres nu a ramas prea mult timp.

3 comentarii:

gigi spunea...

Dar postarea: Geoana pe tobogan. Inca un demnitar din PSD ii sugereaza sa stea acasa
Inca un demnitar din PSD ii transmite lui Mircea Geoana sa nu mai candideze la sefia PSD. Catalin Ivan, europarlamentar, se alatura astfel vocilor critice din ultima perioada, care s-au aratat nemultumite de "scandalul violet" in care s-a aruncat Mircea Geoana si apropiatii sai.

•Privesc siderat cum se adauga fila violet dupa fila violet intr-un dosar, evident, foarte violet al unor evenimente supranaturale care au facut ca un candidat sa-si compromita intr-o maniera incredibila sansele de a castiga prima functie in stat. Cu fiecare iesire publica a unor lideri social democrati, sau a sotiilor acestora, am sentimentul ca pierderea alegerilor prezidentiale nu a reprezentat decat preludiul pentru un lung sir de umilinte mult mai mari pe care fiecare membru PSD trebuie sa le indure.
•Imi vine in minte “momentul Waterloo” al lui Octavian Paler. Pentru foarte multi dintre sustinatorii lui Mircea Geoana, pesedisti din toata tara, campania a reprezentat un “moment Waterloo” personal. Constienti de riscurile la care se expun, au intrat in acest joc de “totul sau nimic” impotriva lui Basescu. Nu este greu de banuit care va fi soarta acestora pentru urmatorii cinci ani. Calvarul controalelor, dosarelor, hartuirilor de tot felul reprezinta pretul pe care-l vor plati. Le-a ramas insa demnitatea de a fi dus o lupta pana la capat. Am sentimentul ca Mircea Geoana se chinuieste sa le ia si acest ultim si poate cel mai important lucru.
•Mai putin din cauza alegerilor si poate mai mult ca urmare a actiunilor si declaratiilor sale ulterioare, sunt tot mai convins ca Mircea Geoana nu ar mai trebui sa candideze la functia de presedinte al PSD.
citeste si comenteaza pe blogul lui Catalin Ivan

cine a scris/o. Ma mir domnule Ghetau ca mai conteaza ceea ce scrie personajul, chiar nu v/ati dat seama ca are caracter cat si mentorul sau

florin ghetau spunea...

Nu pricep ce vrei sa spui, fii mai concret.
Un mic fragment din declaratia sa de pe blog l-am prezentat si in aceasta postare, tocmai pentru a arata ca exista o contradictie intre ceea ce a spus in conferinta de presa si ceea ce a scris pe blog in urma cu doua saptamani.

gigi spunea...

tocmai, era un mic fragment.
In rest numai de bine