28 ianuarie 2010

Trasnaia lui Voiculescu: Alianta Social-Liberala PSD-PNL

Iata ce propune eminenta cenusie a Partidului Conservator: PSD si PNL sa faca o alianta, inscrisa la Tribunal, care sa se numeasca Alianta Social Liberala. Planul nu e chiar nou, fiind discutat si in unele cercuri liberale, apropiate de Dinu Patriciu. Care e logica acestei struto-camile doar strategul Voiculescu poate intelege. Iata insa ca daca pana acum a fost vorba doar de o alianta de conjunctura PSD-PNL, cea de la prezidentiale, eminentele cenusii merg un pas mai departe si propun alianta cu acte in regula. Cu tot ce inseamna asta, liste comune, sigla unica etc.
La Iasi, cei mai bucurosi ar fi Nichita si Fenechiu, care n-ar mai trebui sa se fereasca in a-si oficializa casatoria politica.

5 comentarii:

Adi Zabava spunea...

Struto-camila? De ce? Doar pentru ca liberalii se auto-intituleaza de dreapta? Sa ne amintim ca Patriciu are inclinatii spre PSD inca dinainte de 2004, iar inainte de turul II din 2004 a propus o apropierea de PSD si ruperea alientei D.A. Daca mai tinem cont si ca liberalii europene, stransi in ALDE, din care face parte si PNL-ul, sunt in mult tari europene la stanga esicherului politic, presupusa alianta social liberala nu mai pare atat de fantasmagorica.

florin ghetau spunea...

Posibil sa fi ramas eu de moda veche. adica sa consider normal ca stanga sa mearga cu stanga, iar dreapta cu dreapta. atentie: in acest caz vorbim de alianta politica adica liste comune si nu de alianta de guvernare, unde compromisul poate fi acceptat in cazul nu exista nici o alta solutie politica.

florin ghetau spunea...

mai e o chestie: pana acum PNL s-a declarat a fi de dreapta. daca trece in partea ailalta, dar sa-si asume acest lucru, atunci e cu totul altceva.

Unknown spunea...

Nu se justifică o astfel de alianţă. Istoria recentă a dovedit că orice coalizare împotriva lui Traian Băsescu are natura de a-l face pe acesta câştigător.

Adi Zabava spunea...

Da Florin. Sunt de acord cu tine. Dar tu vorbesti din prisma actualului PNL, situat la dreapta esicherului politic. Daca e sa tinem cont de aplecarile unor lideri PNL catre PSD in ultimii 10 ani si daca mai tinem cont si de argumentul european pe care l-am dat in comentariul trecut, acest lucru nu mai pare imposibil. Intr-adevar, asumarea unei asemenea decizii din partea PNL ar insemna recunoasterea liderilor sai ca PNL-ul de dreapta moare si lasa culoarul de dreapta liber unui singur partid, PD-L.