19 ianuarie 2010

Trotuarul lui Nichita si capcanele pentru fraierii din trafic

Gropile din oras au fost astupate. Cu zapada proaspata. E solutia pe care a brevetat-o astazi Citadinul primariei. N-a iesit mare lucru, doar ca pentru soferi, gropile s-au transformat azi in capcane. Veti spune ca exagerez, insa probabil ca n-ati circulat dimineata prin targ sa vedeti cat de minunat era orasul.
La pranz, gropile au reaparut in toata splendoarea. Dar nu pe toate strazile Iasului. Misiunea curatarii orasului a fost impartita frateste. Strazile principale fusesera dezapezite de Citadin, iar in cartiere de catre soferi, ale caror masini batatorisera deja stratul gros de nea.
La ora 14.00, utilajele Citadin impingeau alene zapada pe Elena Doamna, largind bulevardul. Plictiseala de ianuarie, intr-o criza a autoritatii.
Astazi, viteza masinilor a fost direct proportionala cu viteza de interventie a autoritatilor acestui minunat oras. Insa lucrurile se vor schimba radical in urmatoarele zile, indiferent de vreme, mai ales in centrul orasului. Piata Unirii va arata bec, pentru ca musafirii lui Cuza sa poate dansa hora fara a-si afunda ghetele in zloata moldoveneasca.
Pana spre finele saptamanii, va continua sa ninga. Iar Citadinul va continua sa dea rateuri. Nu si Salubrisul, ai carui angajati vor aduce la negru trotuarul din fata casei primarului, asa cum au facut-o si astazi. La voi pe strada a ajuns utilajul?

Niciun comentariu: