17 ianuarie 2010

Mutare stranie marca PNL: Plantarea lui Cozmanciuc ca director de marketing la CET

Daca tot n-au intrat la guvernare, liberalii ieseni se multumesc cu firimituri. Dar nu de la PDL, ci de la Nichita. E si cazul tanarului Mugur Cozmanciuc, seful consilierilor judeteni PNL, care e pe cale sa-si adjudece postul de director de marketing la CET Iasi, dupa cum aflam din Adevarul de Seara. Veti auzi in urmatoarele zile tot felul de povesti ca e concurs pe bune si ca s-a transpirat din plin in sala de examen. Bla-bla-uri de adormit copiii, cata vreme totul suna ca o dedicatie venita prin teava fabricantului de ape calde si calduri.

Pai cum vine asta? De unde si pana unde un liberal inscaunat intr-un post caldut la curtea falimentarului CET, unitate aflata in parohia lui Nichita? Haideti sa despicam impreuna firul.
Tanarul si ambitiosul liberal e un apropiat al lui Relu Fenechiu. Cu siguranta ca mutarea lui Mugur e cunoscuta de Fenechiu, care i-a dat ok-ul pe cererea de inscriere la concursul cu dedicatie. Mugur e cum am scris cateva randuri mai sus si sef peste consilierii judeteni PNL, vreo 10 la numar. Un amanunt important in economia plantarii vlastarului liberal in sediul administrativ al centralei ingropata in datorii.
In urma cu ceva timp, Mugur a fost omul care a dus la indeplinire tradarea in CJ fata de Simirad. Liberalul a surprins atunci prin inversunarea cu care a sustinut alianta PSD-PNL de la CJ, desi in declaratiile oficiale, acelasi Mugur a spus ca PNL isi face propriul joc in CJ si ca nici vorba de alianta cu PSD.

Iata ca acum Mugur Cozmanciuc (si implicit PNL-ul local) primeste rasplata. Culmea, de la Nichita, care i-a chemat pe liberali sa intre in jocul «Tara, tara, vrem ostasi!”. De unde? De la liberali. Curios, acest lucru se petrece in timp ce la CET, musafirii bat zilnic la usa, dar nu pentru a implementa proiectul promovarii unitatii, ci pentru a-si recupera datoriile. Un CET pe care ostasii primariei pesediste n-au reusit sa-l duca pe linia de plutire, ci sa-l ingroape incet dar sigur.

Iar daca tot suntem la capitolul CET, sa vorbim putin si despre costuri. Politice, evident. Un om din PNL Iasi castiga un post. Dar in planul imaginii, acelasi PNL Iasi pierde enorm. Din acest punct de vedere, miscarea e stranie si nu ajuta deloc PNL la Iasi. Mai vorbim despre asta, pentru ca iarna e lunga, iar CET-ul va continua sa produca pierderi. Mai nou, si pentru PNL.

UPDATE: Intrucat am fost plecat din Iasi, abia acum am vazut ca subiectul e tratat pe larg si in Ziarul de Iasi care vorbeste de concursul servit de la CET. Si inca un amanunt interesant din articol: Mugur Cozmanciuc ar urma sa castige 5.000 de lei net lunar!

Niciun comentariu: