12 ianuarie 2010

Reforma in PSD? Nu acum. Geoana, Nastase si Iliescu raman la butoane

Miron Mitrea sare din nou la gatul lui Geoana si a hrebenciucilor din partid. Pe blog, bataiosul pesedist enumera 12 greseli facute de Geoana in ultimul an. Problema nu e daca are dreptate, ci daca (mai) are sustinatori in interiorul PSD. Si cine sunt acestia.

Zilele trecute am amintit de o intalnire de taina purtata in trei (Geoana, Iliescu si Nastase), imediat dupa intoarcerea lui Geoana din vacanta din America. Ati mai vazut de atunci atacuri lansate de Iliescu sau Nastase la adresa prezidentului rosu? Nu. Ceva s-a intamplat la discutia respectiva, iar gurile rele spun ca acolo s-ar fi decis impartirea puterii in partid. Adica Mircea Geoana sa ramana la sefia PSD, iar Nastase si Iliescu sa fie pe-aproape. Un astfel de compromis nu va duce la reformarea partidului.

Rationamentul celor 3 e simplu. Geoana, Nastase si Iliescu cauta acum sprijin reciproc pentru a nu pierde tot. „Sacalii” tineri (gen Diaconescu sau grupul de la Cluj atat cat el mai exista) nu trebuie lasati la functii. Sau la functiile cele mai inalte. Pentru ca accederea acestora din urma ar insemna pierderea controlului partidului atat pentru Geoana, cat si pentru Nastase sau Iliescu. Nastase inca are imagine proasta, Iliescu nu mai poate reprezenta noul, iar Geoana s-a vazut cat poate la alegerile trecute in care a avut totul pe tava.
PSD ingroapa reforma si amana momentul transformarii intr-un partid de stanga modern. Oamenii din teritoriu par lipsiti de curaj, iar multi dintre ei vor cauta mai degraba solutii personale in locul unei atitudini transante in interiorul formatiunii.

UPDATE (ora 15,30): Potrivit jurnalistei Corina Dragotescu, Liviu Dragnea vrea sa candideze la sefia PSD. Ramane de vazut ce jocuri va face Dragnea: e doar un paravan al actualei conduceri sau candidatura sa e pe bune? E de urmarit si cum se va raporta fata de Cristi Diaconescu!

Niciun comentariu: