12 ianuarie 2010

De ce nu vrea Simirad in partidul lui Gabriel Oprea

O stire pe inceput de an anunta inscriere a lui Simirad in partidul pe care dezertorul Gabriel Oprea il moseste de ceva vreme. Noul partid ar urma sa-i adopte pe toti cei care au plecat de la PSD si PNL in ultimele luni. Una e insa sa ai grup parlamentar propriu cu 25-30 de oameni si alta sa-ti faci partid. Iti trebuie sedii, oameni si bani. Pe care Gabriel Oprea nu cred ca ii are.

Simirad a retezat scurt propunerea. Nu el s-a vrut in noul partid, ci Gabriel Oprea si l-a dorit. De altfel, stirea s-a raspandit mai intai la Bucuresti, apoi a ajuns la Iasi.
De ce nu vrea Simirad in partidul lui Gabriel Oprea? Pentru ca nu-i ofera absolut nimic. Nu e vorba de functii, ci de calcul simplu. Si rece.
Tinta lui Simirad este majoritatea in CJ Iasi si o influenta cat mai mare la nivel local. Daca s-ar duce inspre Partidul Fugarilor, Simirad n-ar castiga nimic. Ba dimpotriva. Consilierii judeteni nu pot adera la noua formatiune, pentru ca isi pierd mandatul. La ce bun atunci sa intri intr-o astfel de formatiune?
Simirad nu e omul pe care sa-l multumeasca firimiturile. El tinteste sus, joaca in liga mare. Iar un partid de 2,3 sau in cel mai optimist caz, 5 la suta nu ii poate fi de folos. Deocamdata, seful CJ Iasi graviteaza in jurul PDL. Iar asta ii convine chiar mai mult decat sa se inscrie la democrat-liberali.

Niciun comentariu: