25 ianuarie 2010

Solcanu se pozitioneaza clar in razboiul din PSD. Si ii ia fata lui Nichita

Mutare spectaculoasa a fostului sef al PSD Iasi, Ion Solcanu, dusman declarat al lui Nichita. Astazi, Ion Solcanu a facut o declaratie transanta, spunand ca revine in PSD daca Geoana dispare de la conducerea partidului. Solcanu a mai facut un pas, aratand ca formula cea mai buna e tandemul Nastase-Diaconescu. „Nu conteaza cine e presedinte, e cea mai tare echipa”, sustine Solcanu. Care in plus, l-a laudat si pe Mitrea, personaj care nu e in relatii deloc bune cu seful PSD Iasi Gheorghe Nichita.
In timp ce Solcanu se pozitioneaza ferm in razboiul din interiorul PSD, Gheorghe Nichita ezita inca. Seful local al PSD joaca la mai multe capete, dar e posibil ca in final sa nu se aleaga cu mare lucru.
La finele saptamanii trecute, Nichita s-a dus fuguta la Brasov, unde tabara Geoana se refugiase in munti. Prezenta sa acolo nu inseamna neaparat ca Nichita va merge cu Geoana pana in panzele albe, fiind cunoscut modul in care seful local al PSD se reorienteaza functie de cum bate vantul in partid.

Insa afirmatiile transante facute de Solcanu il readuc pe acesta intr-o pozitie de forta in raport cu Nichita. Asta in cazul, tot mai probabil, in care Geoana pierde sefia partidului.
Cert e ca poteca pe care Nichita incearca s-o strabata pana la congres e tot mai ingusta, iar pericolele vin din toate partile.
Solcanu e in relatii bune cu Nastase si Mitrea, oameni care la randul lor n-au cum sa-l inghita pe Nichita pentru prietenia acestuia (prea stransa) cu Geoana. Iata de ce, pentru Nichita ramanerea lui Geoana la sefia PSD e cea mai buna varianta. E drept ca Nichita e avantajat de statutul de primar al unei localitati importante, putand negocia oricand cu alte tabere. Acesta e marele si unicul atu al sefului PSD Iasi in raport cu meciurile din partid.

Un comentariu:

AV spunea...

Ia sa fi fost Nichita un bun primar, care sa fi facut cite ceva pentru Iasi si, prin urmare, sa fie iubit (deci sustinut) de populatie. Alta era sustinerea sa in partid si altfel isi negocia pozitia... Asa, nu e decit un panglicar printre alti panglicari, deci nu are nimic deosebit de oferit...