30 ianuarie 2010

Cine sunt cei doi posibili fugari din PSD Iasi de care vorbeste Solcanu?

Plecat din 2008 din PSD, Ion Solcanu revine in forta. Exact in preajma congresului PSD. Sustinator al lui Adrian Nastase si al lui Cristi Diaconescu, Solcanu arunca alte cateva sageti si la nivel local, inspre Nichita. Aseara, Ion Solcanu a fost prezent la Tele M, in emisiunea colegei Georgeta Condur.
„La Iasi cu bunul cherem al lui «Mihaita» Nichita s-au indepartat oameni, i-a dat afara din partid", zice Solcanu, care adauga ca are informatia ca doi oameni din teritoriu vor pleca din PSD Iasi.

Cine ar putea fi omuletzii la care se refera fostul sef al PSD? Filiala locala a social-democratilor mai are sase parlamentari: Neculai Ratoi, Florin Constantinescu, Sorin Lazar, Vasile Mocanu, Luminita Iordache si Anghel Stanciu.
Ratoi si Stanciu ies din calcule. Primul nu e bine vazut nici macar prin PSD, iar Stanciu nu s-ar potrivi la PDL. In plus, afacerile (familiei) sale, dar mai ales spatiile primite cu ajutorul primariei, cantaresc greu in luarea unei decizii radicale. Plus ca Stanciu jr, seful consilierilor PSD din CJ nu poate pleca din PSD, pentru ca o eventuala demisie inseamna pierderea postului. Pentru familia Stanciu mutarea intr-o barca ar fi mult prea complicata, iar castigul nesemnificativ. Mai raman patru. Vasile Mocanu si Luminita Iordache sunt doi vechi pesedisti. Nu se inteleg grozav cu Nichita, insa cei doi spera, la fel ca si Solcanu, intr-o schimbare la varful partidului la congresul apropiat. Depinde asadar si de ceea ce se va petrece pe 20 februarie. Totusi, unii sefi pedelisti spun ca primirea Luminitei Iordache la PDL nu e posibila. La Mocanu, lucrurile sunt mai nuantate, insa e important si ceea ce acesta isi doreste.
Raman in calcul cei doi senatori PSD, Florin Constantinescu (Pascani) si Sorin Lazar (Strunga). PDL e varza in judet, mai ales la Pascani, si ar putea incerca Siretul cu degetul. Florin Constantinescu n-are imagine proasta la Pascani, iar unii pedelisti spun ca achizitia poate fi din acest motiv profitabila. La ultimele alegeri, PDL a iesit pe locul trei la Pascani, in urma PSD si PNL. De aceea, Constantinescu pare a fi unul dintre cei la care s-a referit Solcanu. Cel de-al doilea plecat din PSD ar putea fi fie Lazar, fie Mocanu.

Recunosc, demonstratia de mai sus e bazata mai mult pe intuitie decat pe informatii reale. Cei de la PDL oricum nu sufla o vorba despre posibilele transferuri, iar cei in cauza nu vor recunoaste ca sunt in negocieri cu un partid pe care pana mai ieri l-au criticat serios. Daca aveti alte opinii, sunt gata sa le ascult.

Niciun comentariu: