06 ianuarie 2010

Si totusi Ziua de Iasi se inchide. O redactie mintita si amagita de conducerea ziarului...

«Ziua de Iasi» isi suspenda temporar aparitia. De maine nu mai apare pe hartie, ramanand doar editia on-line. Anuntul e postat chiar pe site-ul ziarului. Asta dupa ce ieri, conducerea gazetei informa oamenii din redactie ca ziarul va aparea in continuare. Cinic, nu? Vestea ca Ziua de Iasi nu va muri am publicat-o ieri pe blog. Asta dupa ce doi oameni din redactie au confirmat ca a existat o scurta sedinta in care sefii gazetei si-au informat oamenii ca nu se pune problema inchiderii si ca se cauta solutii urgente pentru ca ziarul sa se desprinda de Ziua centrala, care tot de maine isi sisteaza aparitia pe hartie.
Intreb inca o data: de ce sefii si-au amagit subordonatii, amanand vestea cu inca o zi? Chiar nu stiau de ieri ca ziarul nu va mai aparea? Tipic pentru patronul de presa autohton.

Culmea, 6 ianuarie devine pentru presa din Iasi o zi cu ghinion. Pe 6 ianuarie, Jurnalul de Est aparea pentru ultima oara. Vestea a picat brusc, angajatii fiind anuntati scurt ca de a doua zi isi pot cauta noi slujbe. Pe 6 ianuarie 2010 s-a inchis si Ziua de Iasi. Din pacate, vremurile-s tot mai proaste pentru presa (locala si nationala). In 2009 s-a mai inchis si Ieseanul, Flacara Iasului a devenit saptamanal, iar 2010 incepe la fel de prost. Care e urmatorul faliment?

Niciun comentariu: