24 ianuarie 2010

Ce am vazut in Piata Unirii

- Mai putina luma ca anul trecut, gerul tinandu-i pe oameni acasa. Actiunea n-a fost politizata, doar cateva geci rosii sau portocalii iesind in evidenta;
- Slujba si depunerile de coroane au fost scurtate. Dupa ce a depus coroana la statuia lui Cuza, Basescu a preferat o mica baie de multime, fara a astepta ca si celelalte oficialitati sa termine „procedura”.
- „Am inghetat”, le-a spus Basescu la un moment dat celor din jurul sau, intreband „Cum rezista tinerii astia?”, referindu-se la sutele de soldati insirati de-a lungul liniei de tramvai;
- Nici un liberal n-a fost prezent in Piata Unirii (Update: colegul Marius Parciu ma corecteaza, spunand ca a vazut vreo 4 liberali din esalonul doi. Fenechiu e plecat in strainatate, dar unde au fost Adomnitei si Vosganian?)
- Mihai Chirica a ajutat la caratul unei mese, necesara pentru slujba religioasa;
- Pe scena, liderul PDL Iasi Dan Carlan a stat langa prefectul de Iasi, departe de Traian Basescu. In primul rand, au mai fost vizibili: Oprea, Movila si Serban, toti de la PDL;
- Discursuri subtiri ale oficialitatilor. Basescu a amintit despre unii care vorbesc de autonomie, starnind deja reactii in randul radicalilor unguri. Seful statului a mai spus ca sustine ideea lansata de Nichita cu «24 ianuarie - sarbatoare nationala».
- Traian Basescu s-a retras in hotel chiar in timpul horei Unirii;
- La Biserica Trei Ierarhi, s-au dus doar liderii PSD. Geoana a fost insotit de Nichita, Adascalitei si Luminita Iordache, dar si de Victor Surdu si Ioan Chelaru, de la Neamt.

Un comentariu:

Marius Pârciu spunea...

I-am vazut pe Victor Chirila, Marius Danga, Costel Alexe si Benone Tofan. Cred ca ei au fost si anul trecut.

P.S. Relu Fenechiu e plecat din tara, dupa cum ai anuntat si tu. In plus stiu ca liberalii nu prea vin la astfel de manifestari.