11 ianuarie 2010

PSD Iasi, o filiala inerta, in care nimeni nu are niciodata vreun punct de vedere

Demisia lui Tudor Ciuhodaru din PSD e o bomba politica doar daca nu-l cunosti pe domnu' deputat de Copou. Medicul iesean n-a parut niciodata a fi un om de stanga, ajungand in PSD doar dintr-o ambitie, pentru a le arata celor de la PDL ca politica ieseana nu se face si desface doar la etajul intai al sediului de pe Stefan cel Mare. Asta dupa ce a cochetat cu o candidatura pe listele PDL la localele din iunie 2008.

Nu stiu care vor fi reactiile celor din PSD Iasi la vestea plecarii lui Ciuho', dar acestea vor veni cat de curand.
In momentul in care Roberta Anastase a anuntat depunerea la cabinetul sau a cererii de demisie din PSD a lui Ciuhodaru, in Parlament nu era nici un deputat PSD de Iasi.
Usor ciudata si atitudinea lui Ciuhodaru, care ar fi trebuit sa anunte conducerea PSD Iasi despre gestul sau. N-a facut-o, semn ca nemultumirea fata de modul in care a colaborat cu filiala locala a PSD e mare.
Inca un lucru, care nu e doar statistica: PSD Iasi ramane in municipiu fara reprezentare parlamentara, desi a castigat primaria in 2008.

Spuneam recent ca vin zile grele pentru primarul Gheorghe Nichita, iar 11 ianuarie n-a fost ziua vestilor grozave pentru actualul sef al PSD Iasi.
In urma lui Ciuhodaru ramane un PSD Iasi fara vlaga. Organizatia e inerta, lipsita de viata, in care parca nimeni n-are voie sa iasa public. Cand si care a fost ultima initiativa a consilierilor locali PSD? Prin ce s-au remarcat alesii PSD de la CJ in afara de cearta continua cu Simirad? Care a fost ultimul parlamentar social-democrat care a iesit public la Iasi? De ce atunci cand realizatorii TV locali cauta un ales PSD pentru a-l invita la emisiuni, acestia dau din colt in colt, ascunzandu-se dupa draperiile rosii din sediul partidului?

Plecarea lui Tudor Ciuhodaru nu arata neaparat ca PSD Iasi e azi mai inchis decat ieri. Insa filiala ar trebuie sa iasa dintr-o letargie si o frica pe care eu unul n-o inteleg. O alta bila neagra: PSD Iasi n-a reusit niciodata sa aiba relatii bune cu jurnalistii. A reusit in schimb sa puncteze ici-colo doar in relatiile cu sefii unor trusturi locale, continuand in rest sa afiseze aroganta mostenita din vremea guvernarii Nastase.

Bine ar fi ca organizatia PSD sa se deschida si sa devina vie. Ascunderea pe dupa draperii, mai ales in vremuri de opozitie e neproductiva. Mai ales ca strategia refugiului in colegiile satesti care acum ofera voturi cu duiumul s-ar putea sa nu mai fie atat de productiva la alegerile viitoare. Mai e mult pana atunci, dar caramizile acum se pun.

Niciun comentariu: