06 ianuarie 2010

Rasar mugurii opozitiei in PDL. Oare Basescu e strain de asta?

Desemnarea lui Prigoană jr. drept candidat este semnul unei tendințe clare de oligarhizare a PDL. O spune Cristi Preda, intr-o iesire care multora le poate parea ciudata. E a doua serie de critici a lui Preda la adresa PDL, dupa ce in urma cu o zi, tot el vorbea de politica neclara de aliante a PDL in ultimii ani.
Interesant e ca vocea sa nu e singulara in PDL, Sever Voinescu sustinand cam aceleasi idei. La fel de interesant, ambii provin din pepiniera de la Cotroceni. Si fac parte din aripa „intelectuala” a partidului. Voinescu a fost chiar seful de campanie prezidentiala a lui Basescu, in vreme ce Cristi Preda, in prezent europarlamentar, a fost consilier. Tot la Cotroceni.

E greu de crezut ca iesirile celor doi sunt intamplatoare. Mai degraba e un semnal dat partidului de catre Basescu. Probabil ca nici macar Prigoana jr. nu e miza reala a acestui episod. Insa avertismentul a fost dat.
Daca polemica din interiorul PDL nu se va opri aici, atunci pentru democrat-liberali lucrurile se complica. In acest caz, bataia e mult mai lunga si vizeaza schimbari pe scena politica in perspectiva alegerilor parlamentare din 2012.

Niciun comentariu: