22 ianuarie 2010

Mai stati in banca voastra!

Iosif Buble scrie pe blogul sau, ca s-a umflat cartoful in moldoveni. Omul o fi dormit prost azi-noapte, trezindu-se probabil dimineata cu ideea ca bucurestenii ar fi inteleptii patriei, iar restul niste mamaligari crescuti la coada vacii. Daca tot suntem la produse culinare, tu ce mananci Ioska?
Moldovenii vor sa declare 24 ianuarie sarbatoare nationala si au pus-o de-o petitie, zice hatru Buble. Si? Nu e voie sau care-i problema? Nu stiu daca ai aflat pe surse despre petitie, dar aici ai dat-o in bara. E demersul unei institutii publice (primaria Iasi), sediul acesteia fiind la cateva sute de metri de statuia lui Cuza, de care tu ai auzit doar din cartile de istorie.
N-am aplecari profunde pentru un anume tip de festivism, insa nici n-ar trebui sa dam cu piatra cand vine vorba de Mica Unire. Probabil ca Buble vrea ca 26 ianuarie sa fie declarata zi nationala, cand s-a nascut marele „patriot” cu nume de dictator!

Si ca sa fie treaba clara, eu unul nu semnez petitia, dar nici nu-i sfatuiesc pe altii sa procedeze la fel. Asa ca las-o mai moale cu mamaliga, draga Ioska! Si intereseaza-te daca la Scornicesti nu se deschide zilele astea vreo lista cu semnaturi!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Bine punctat, domnule Ghetau!
De asta e bine ca 24 ianuarie sa devina sarbatoare legala, sa le mai dam peste nas arogantilor de la capitala, care ne iau mereu de prosti.
Nu ar trebui sa stati deoparte, din contra - o persoana cu notorietate si un jurnalist respectat ca dumneavoastra ar trebui sa le dea o lectie omologilor din Bucuresti.
Pentru ca, asa cum ati spus, indiferent de culoarea politica, institutia primariei de la Iasi reprezinta comunitatea locala.
Iar comunitatea locala merita o astfel de recunoastere din partea Bucurestiului.
Ce ziceti, va implicati? Cheia e la dumneavoastra! Succes!

florin ghetau spunea...

Marea problema a Iasului e ca oamenii politici sunt uniti doar cand vine vorba de impartirea sferelor lor de influenta in plan local. Fiind slabi, n-au reusit sa sustina interesele locale la centru. Asa cum o fac alte judete.
nici initiativa cu sarbatoarea nationala nu mi se pare suficient de bine pregatita. e mai degraba o incercare a primarului de a lua fata. insa nu pot accepta ca unii baieti de prin Bucuresti sa ne la mishto pe noi, moldovenii. Desi ca sa fiu sincer pana la capat, nu-s moldovean, ci bucovinean...

Unknown spunea...

De fapt, nu bucovinean, ci radautean. Si nu chiar din oras, ci de undeva de langa. Oricum, nu ruda cu altii din sat. Nu e asa, domnule Ghetau?
Ati fost sincer si v-ati comportat ca un roman condamnand lipsa de unire a clasei politice dar eschivandu-te dumneata personal de la a face ceva.
Asuma-ti rolul de promovare a acestei initiative, arata ca stii, vrei si poti. Si reusita te va bucura mult peste amaraciunea ca bucurestenii ar putea avea dreptate: moldovenii nu sunt uniti!

Robert spunea...

News flash axel. Radauti este in Bucovina! Cat despre propunere ce nu inteleg...daca primarul face acest lucru pentru Iasi nu ar fi trebuit sa declare 5 ianuarie in loc de 24 ianuarie?