18 ianuarie 2010

Ce strategii au PDL si PNL Iasi pentru primarie? Deocamdata nici una!

Alegerile locale sunt departe, undeva prin iunie 2012, iar partidele iesene numai la asta nu se gandesc acum. Cel mai avantajat e Nichita, a carui pozitie nu e deocamdata amenintata. Nici de PDL si nici de PNL.
La PDL, exista doua curente privind oportunitatea pastrarii lui Gabi Grigore ca viceprimar. Unul sustine ramanerea actualului viceprimar in functie, iar celalalt mult mai radical, sustine necesitatea desprinderii totale a PDL de Nichita. Sau altfel spus, plecarea lui Grigore din primarie.
In prima varianta, cea a ramanerii vicelui PDL in post exista si aici discutii privind atitudinea sa. Exista voci care spun ca Grigore ar trebuie sa taxeze dur erorile primarului, pentru ca ulterior partidul sa nu fie acuzat de cardasie cu PSD si sa poata prezenta un candidat cu sanse reale in 2012.
PDL nu are deocamdata o optiune clara, fracturile din filiala impiedicand clarificarile pe aceasta tema. Daca strategia nu va fi pusa la punct pana in vara-toamna, iar filiala va ezita sa-si aleaga drumul, PDL va intra in anul pre-electoral 2011 cu o mare problema.

La fel de sinuos e si traseul PNL Iasi, desi in cazul liberalilor alegerea opozitiei in raport cu primarul ar reprezenta calea cu cele mai multe avantaje pe termen lung. Plantarea lui Mugur Cozmanciuc la CET Iasi e semnul clar al colaborarii liberalilor cu social-democratii, oricat s-ar chinui tanarul liberal (si filiala in ansamblu) sa arate ca altfel stau lucrurile. Opozitia PNL in Consiliul Local e firava, iar intamplarile de la CJ din ultimele luni nu pot aduce puncte liberalilor.

Niciun comentariu: