09 ianuarie 2010

Fenechiu tulbura apele in PNL. Liberalul iesean cere PDL sa spuna clar ce ofera PNL-ului in schimbul intrarii la guvernare

Stire surprinzatoare (sau poate nu!) in seara asta pe MEDIAFAX. Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu le va cere lui Boc si Basescu sa prezinte PNL o oferta de guvernare. Fenechiu recunoaste ca vorbeste in nume personal, luand insa prin surprindere partidul din care face parte.
Invitat la Realitatea TV, secretarul general al PNL Radu Stroe s-a aratat surprins de initiava lui Fenechiu. „Sunt foarte nemultumit. Sper ca ii va trece”, a replicat Stroe.

Propunerea lui Fenechiu vine intr-un moment in care in PNL se discuta intens despre intrarea la guvernare. Semnalele din teritoriu sunt contradictorii, baza PNL sustinand in mare parte varianta unui guvern PDL-PNL.
Cat de sincer e insa demersul lui Relu Fenechiu? Greu de spus, dar faptul ca pune tema in discutie inseamna ca e interesat de chestiune.
Oricum, e al doilea liberal cu greutate, dupa Calin Popescu Tariceanu care vorbeste deschis despre mariajul cu PDL. Fenechiu face si un joc dublu in interiorul partidului. N-a spus ca PNL ar trebui sa intre in guvern, ci doar ca asteapta oferta PDL. Pozitionarea de acum il va ajuta insa in situatia in care se va ajunge la un congres, iar vocile pro-guvernare ar putea impune noua directie a partidului.

PS: Maine, Cristian Adomnitei va avea o conferinta de presa. Interesant de vazut reactia acestuia!

UPDATE: Romeo Stavarache (vice PNL): „Ma surprinde afirmatia lui Relu Fenechiu. Chiar am discutat in partid ca trebuie sa avem un punct de vedere unitar vizavi de guvernare. Iar PNL a luat deja o decizie”.

UPDATE 1: Ca sa mai si glumim putin: o fi vazut oare Fenechiu rezultatul sondajului de pe acest blog inainte de lansarea propunerii?

Niciun comentariu: