10 ianuarie 2010

Cum o scalda Fenechiu ca sa nu piarda mai tarziu, indiferent daca PNL intra sau nu la guvernare

Doua fragmente din declaratiile date azi de liderul liberal iesean pentru ziarul GANDUL:

1. "Am vrut să arăt, pentru cine mai are dubii, în partid şi în afara lui, că nu noi avem o problemă să intrăm la guvernare, ci PD-L. Ei nu vor fi niciodată în măsură să răspundă cerinţelor noastre absolut logice, ci vor să facem parte din guvern la modul decorativ".

2. "Dacă însă PD-L va accepta propunerea, dovedind că e poate fi de acord cu condiţiile noastre, atunci voi propune partidului să reluăm negocierea cu democrat-liberalii. Eu am fost întotdeauna pentru aceste negocieri, dar împotriva participării la guvernare de complezenţă”.

Vrea sau nu vrea Fenechiu la guvernare? Vrea, dar nu forteaza nota, fiind atent si la reactia colegilor sai de partid. Daca nu iese combinatia, va spune «Ati vazut, noi vrem, dar cei de la PDL sunt neseriosi». Daca propunerea sa va avea castig de cauza, nu va mai avea nevoie ulterior de nici o clarificare a propriei pozitii in cadrul PNL. Va culege laurii iesirii sale indraznete.
Cei care spun acum ca Fenechiu s-a pripit se inseala. Liberalul iesean vrea sa iasa castigator in ambele variante (PNL la putere sau PNL in opozitie), iar manevra pare sa-i fi reusit, pentru ca e greu de crezut ca vor exista sanctiuni impotriva sa.

Declaratia sa mai arata ceva si anume ca partidul nu mai e atat de unit in privinta ramanerii in opozitie si ca exista o felie importanta care ar putea declansa un congres. Iar Fenechiu stie ce stie din interiorul PNL. Daca se ajunge la Congres va fi aleasa o noua conducere a partidului. Adica se va pune in discutie inclusiv postul lui Fenechiu, cel de vicepresedinte. Asa-i ca seful PNL Iasi are asigurat postul in oricare din cele doua variante?

5 comentarii:

quin spunea...

nu cred ca doar iesirile in decor ale domnului pot asigura sau nu o anumita functie. mai degraba pare a rabufnire sau mesaj transmis cuiva si un "damage control" ulterior.
negocierile se fac in spatele usilor inchise si dincolo de transparenta de fatada afisata si asta conteaza in privinta unui congres... nu ca exista o iesire in public.

florin ghetau spunea...

negocierile se fac in spatele usilor inchise, dar la un congres voteaza teritoriul: adica primati, consilieri si oameni din filiale care stim bine cum gandesc. Jocurile mari se fac pentru sefia unui partid, pentru esalonul doi tb sa te bati. Aminteste-ti campania lui Fene' de la ultimul congres: ideea standului cu cafea de pe holuri a fost functionat...

Unknown spunea...

Nu e nici unn fel de "scăldat". E starea de agregare specific fenechiană. Păcat de filiala ieşeană care are mulţi tineri buni, de calitate, dar care vor fi mereu stigmatizaţi de caracterul infect al şefului lor. Ar trebui să aibă cineva curaj acolo şi să scape de cele două tarre nefericite:_ Fenechiu şi Adomniţei.

florin ghetau spunea...

Interesant ce spui tu referitor la curaj, dar nu-i simplu. Toate cele 3 filiale importante sunt construite la fel. E greu sa schimbi ceva democratic.

quin spunea...

"ideea standului cu cafea de pe holuri a fost functionat..." daca asta e politica promovata de pnl-ul :))) starea de "opozitie" cred ca este benefica, probabil partidul minune asa mai scapa de personaje de genul asta. iar fenechistii si-o vor pune de o anexa de pe linga pc-ul lui voiculescu la psd fara procese de constiinta prea mari.